Jagodić: Grahovac i Alispahić će potpisati ugovore s Čelikom

Zenička djeca zalog za budućnost kluba

Jagodić: Grahovac i Alispahić će potpisati ugovore s Čelikom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u generalnoj provjeri pred početak prvenstva na stadionu Bilino polje dočekati Cibaliju iz Vinkovaca. Utakmica je planirana u terminu od 21 sata, a na stadionu će biti otvorene zapadna i južna strana, ulaz će biti besplatan.

Kako je izjavio na današnjoj press konferenciji šef stručnog štaba Vlado Jagodić u narednu sezonu će uči sa 24 igrača od čega su tri golmana. U rosteru ekipe će biti i dva juniora Namir Alispahić i Vladimir Grahovac.

"Mi smo još više podmladili ekipu i u sezonu ulazimo sa prosjekom igrača od 22. godine što dovoljno govori o našem razmišljanju za budućnost i građenju ekipe na mladim i perspektivnim igračima. Mi u ekipi imamo 11 igrača ispod 21. godine i to su večinom igrači koji su omladinski ili mladi reprezentativci, a ima ih i koji se ozbiljno nameću. Ono što je sigurno da će dvojica juniora Namir Alispahić koji igra u napadu, te veznjak Vladimir Grahovac biti sa nama, trenirat će i kada se ukaže šansa dobiće svoju priliku. Oni će potpisati ugovore sa Čelikom, ali će igrati i za juniore kako bi imali stalno utakmice u nogama. Oni su budućnost kluba, kao i Bureković, Popović koji su se već dokazali i ozbiljno konkurišu za najuži sastav", kazao je za SportSport.ba Jagodić.

Sutra će trener Zeničana dati šansu za igru 13-14 igrača, a oni koji ne budu u kombinaciji za utakmicu sa Borcem u srijedu će u Vitezu odigrati utakmicu protiv drugoligaša Rijeke iz Viteza. 

Budući da su Zeničani zadržali čitavu ekipu iz prošle sezone, te se pojačali sa nekoliko mladih, ali kvalitetnih igrača koji su članovi juniorske i mlade reprezentacije može se kazati da će crno-crveni biti konkurenti za sami vrh Premijer lige u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.