Jagodić: Igrači su savjetovani od onih koji ne vole Slobodu

Trener Slobode pred novu sezonu

Jagodić: Igrači su savjetovani od onih koji ne vole Slobodu

E. Dindić

Na Tušnju je danas izvršena prozivka igrača Slobode, kojom je, ujedno, označen početak priprema za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH. Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić u svom prvom obraćanju medijima istakao je da je jako zadovoljan odazivom igrača ali da se susreo  sa  problemima a sezona nije ni krenula. 

"Nije mi iznenađenje što se tiče Efendića, Hadžića i Mehmedagića jer to su igrači  koji u prvi mah nisu pristali na produženje ugovora. Nenadano je odsutan Zec Asim i on će morati biti na disciplinskom postupku i ja o tome ne bih mnogo.  Očigledno se ovdje ponavljaju neke stvari koje mene više i ne iznenađuju jer mnogo toga sam upoznao proteklih mjeseci. Igrači pričaju jedno, ponašaju se na jedan način, a onda savjetovani od onih koji ne vole Slobodu odlaze i sami biraju svoj put", rekao je Jagodić te dodao:

"Trebamo se sjetiti mojih prvih obraćanja ovdje kada sam rekao da je cilj Slobode stabilizacija kluba i Liga 6. Mi smo sebi nametnuli da pokušamo biti četvrti.  To nismo uspjeli zbog tri boda poraza od Krupe, međutim ne možemo to kvalifikovati da  ništa nije urađeno, i to me ljuti jer se ne može reći da naši rezultati nisu adekvatni. Da smo bili u Ligi za opstanak mi bismo možda pobijedili sve utakmice, ali šta bi imali od toga.  Mi nastavljamo selektirati grupu igrača, a već sam rekao da je to proces koji traje, a onaj koji misli da se za tri mjeseca može selektirati grupa igrača neka proba.  Znam da se mnogi smiju na te moje izjave, ali neka se smiju, mi ćemo se sresti ovdje 2019., pa ćemo vidjeti i podvući crtu, koje pričao neistinu a ko se smijao." zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi