Pred gostovanje aktuelnog šampiona

Jagodić: Ja sam ta lokomotiva koja vuče ovaj voz

Vladi Jagodiću njegovim igračim derbi susret sa aktuelnim šampionom posljednja je šansa da se iskupe zeničkoj publici za ne baš ubjedljive partije u ovome prvenstvu.

"Oni su dobri igrači, ali primili su deset golova, znači ranjivi su. Koliko ćemo mi biti spremni da protivnički šesnaesterac napunimo sa četiri igrača, kao nekada, minimalno, a ne da samo dva napadača dolaze u završnicu i da svi čekamo da oni riješe utakmicu. Ako to uspijemo to uraditi sutra, a mi to morao uraditi sa dozom rizika, naravno za kontra napad, onda ćemo uraditi”, analizirao je šef stručnog štaba Čelikam Vlado Jagodić igru narednog protivnika njegovog tima.

Kada je riječ o sastavu sa kojim bi se strateg zeničkog kluba mogao suprostaviti Željezničaru, Jagodić je kazao sljedeće:

“Kada je riječ o sastavu možemo se igrati sa zagradama, da li vam je to u interesu? Ja mogu i to ovjde diktirati, ali ima još taj jedan trening i do sada je bila moja praksa da se zadržim oko sastava. Mogu reći das u svi zdravi, naravno iscrpljeni. Naravno ima tu i nekolicina igrača koji su, ukljujučući utakmicu u Modriči, odigrali tri vezane utakmice po 90 minuta, a ovo je samo tri dana za rekuperaciju i realno je da oni ne mogu više u tom ritmu izdržati ono što nas čeka protiv Željezničara. Ima i Željezničar te probleme. Ja koliko patim Željezničar i oni igraju sa četrnaest igrača. Ulazi Sadiković, ulazi Bajić, Svraka koji na iskustvo naravno može toga da riješi. Naravno da ni Željezničarova igra u ovom trenutku nije ona ista igra dok je bio Adilović, tako da i tu ima malo promjena, I to će se moći vidjeti. Dobro su djelovali protiv Širokog, svi smo mogli da gledamo u 3:2 porazu. Dobro su djelovali pogotovo u drugom poluvremenu, spremi su”, kazao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stručnjak Zeničana ponovo se osvrnuo na na mogući sastav njegovog tima za meč protiv Želje.

“Ja vam mogu izdiktirati sastav, ali bilo bi neozbiljno da vam sada dam sastav, a da sutra bude drugih pet igrača u sastavu. I vi znate, a i sam sam rekao, mnogo vremena provodim u razmišljanju i mijenjanju, pokušavajući da izađemo iz ove krize rezulata. I sada ne samo krize rezultata, a to sam rekao i prije tri sedmice da imamo krizu rezultata, od tada je nažalost krenula i kriza igre. Alarmi su upaljeni i ja sam toga svjestan. Ja sam ta lokomotiva koja vuče ovaj voz gdje su tri-četiri vagona iskočila. Ta tri-četiri vagona će morati tražiti novu stanicu kako bi bila ponovo u kompoziciji”, zaključio je Jagodić na kraju pres-konferencije pred susret sa Željom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.