Jagodić: Krivo mi je, ali smo zasluženo izgubili

Nakon teškog poraza

Jagodić: Krivo mi je, ali smo zasluženo izgubili

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija BiH porazom je okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Mađari su na Koševu slavili s 4:1, te je naša selekcija očajnom igrom završila ove kvalifikacije.

Selektor Vlado Jagodić smatra da je poraz zaslužen, ali da je sve odraz podmlađivanja ekipe.

"Zaslužen poraz. U Austriji nismo bili loši, ali golovi su odraz podmlađivanja ekipe. Mađarska je došla da nas pobijedi. Krivo mi je, očekivao sam više", istakao je Jagodić, te je dodao:

"Mi smo se dogovorili da ćemo sistematski podmladiti ekipu. Ovi igrači nisu mogli izdržati ovakvu utakmicu. Najstariji su griješili. Znali smo da imaju dobre šutere. Ovo je kraj jedne dobre generacije, nismo više ni zaslužili. Ja sam želio mnogo, možda bi bilo drugačije da su tu Prcić, Cimirot, Zakarić. Pet godina je mnogo razlike u ovom uzrastu. Imamo kvalitet, moramo napraviti selekciju. Možda je suvišno, treba se izviniti navijačima. Naš koncept je ciljano podmlađivanje. Zato je  i ovakav rezultat, mora se zaboraviti ako dobijemo dobre igrače", zaključio je Jagodić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.