Trener Tuzlaka pred susret sa ekipom Sarajeva

Jagodić: Na Koševo idemo se nadigravati

E. Dindić

U okviru 7.kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine  u fudbalu na stadionu Koševo sastaju se stari sportski rivali ekipe Sarajeva i Slobode.

Tim povodom danas je organizovana press konferencija u klubu sa Tušnja pred gostovanje na Koševu. 

Prisutnim novinarima se obratio šef stručnog štaba Vlado Jagodić koji je iznio svoja razmišljanja pred sutrašnji duel. 

"Bez obzira na to što nismo u prošlom kolu pobijedili Željezničara, mi smo zadovoljni sa bodom jer smo zaposjeli na tu četvrtu poziciju koju ganjamo. Gostovanje na Koševu daje nam za pravo, da učinimo sve što možemo da dođemo do pozitivnog rezultata. Ja mislim da je uz dužno poštovanje ekipa Sarajeva, koja je jedna od najboljih ekipa u ligi, a vodi ih moj dobar prijatelj Mehmed Janjoš, koji je zaista uradio velike stvari sa tom ekipom, a oni su jedina ekipa  koja se zadržala u Ligi 6 na oba fronta a to nešto znači. Ekipa su koja ima glavu i rep, nemaju neki širok roster ali jako dobro igraju. Mi protiv Sarajeva daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat, mada u ovom susretu domaća ekipa ima veliki pritisak jer Sarajevo protiv nas igra prvu finalnu utakmicu kupa, a onda veliki derbi sa Željezničarom. Ne vjerujem da će kolega Janjoš kalkulisati, i vjerujem da ćemo mi tako rasterećeni odigrati jednu jako dobru utakmicu. Igramo sve bolje iz kola u kolo i to je nešto što me veseli", rekao je Jagodić te dodao: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

" Ordagić i Lazevski neće nastupiti u ovom susretu , mi imamo grupu igrača koja je spremna da istrči na Koševo i da napadnemo Sarajevo. Ne idemo na Koševo da se branimo, idemo da napadnemo, jer samo takvim pristupom možemo mnogo dobiti, a ništa izgubiti. Što se tiće  problema sa kartonima imamo i mi i oni, nadam se da će onaj koji bude na centru odlučivao o tome svoj posao odraditi korektno. Ova ekipa sazrijeva , i ova ekipa je mnogo dobila ovim jakim utakmicama, a koliko mogu dobiti ovom utakmicom na Koševu oni nisu još ni svjesni. Maksimalno skoncentrisano i angažovano svih 90 minuta je formula za dobar rezultat na Koševu." , zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi