Jagodić: Nadam se ostanku Kajkuta i Mešanovića

Trener Čelika za SportSport.ba

Jagodić: Nadam se ostanku Kajkuta i Mešanovića

D. Kurbegović

Mediteranska reprezentacija BiH na čelu sa šefom stručnog štaba Vladom Jagodićem danas se vratila iz Turske, gdje su osvojili peto mjesto što se na kraju može okarakterisati kao dobar rezultat. Trener Čelika je se po dolasku u našu državu odmah zaputio ka Zenici, gdje će danas održati poslijepodnevni trening.

Za SportSport.ba kazao je svoje viđenje rasporeda Čelika u Premijer ligi, odlascima iz kluba, pojačanjima, te planu priprema u narednom periodu.

Čelik je imao sreće u ždrijebu, te ima povoljan raspored na otvaranju Premijer lige

"Pa kada se gleda raspored na otvaranju prvenstva može se kazati da smo imali sreće jer prve dvije utakmice igramo kod kuće, međutim mi igramo protiv Borca i Olimpica koji će se i sljedeće sezone boriti za vrh i moramo biti maksimalno spremni za te dvije utakmice. Veoma je važan početak prvenstva kako za klub, tako i za navijače, atmosferu u i oko stadiona. Nadam se iskreno da ćemo ponoviti prošlosezoni start, kada smo nakon četiri kola bili u samom vrhu", nada se trener Zeničana.

Kada je u pitanju igrački kadar, postoji nekoliko nedoumica oko igrača

"Ja iskreno ne mogu da vjerujem da je Anid travančić bez ikakvog znanja kluba otišao u Crvenu Zvezdu na probu, nikome se nije javio i duboko sam razočaran njegovim gestom. Jedini igrač koji neće igrati sljedeću sezonu za Čelik je Stefan Maletić kojem želim svu sreću u novom klubu. Kada je u pitanju status Saše Kajkuta on mi je obećao i uvjeren sam da ukoliko ne pronađe inostrani angažman do ponedjeljka da ostaje u Čeliku i narednu sezonu, kada je riječ o drugom napadaču Jasminu Mešanoviću on kako sam čuo ima neke ponude, ali ja se iskreno nadam da će i on ostati sa nama sljedeće sezone, kako bi doživio potpuno eksploziju i afirmaciju", kaže selektor mlade reprezentacije BiH.

Na Bilinom polju će sigurno biti pojačanja

"Nama je potreban stoper i pregovaramo sa nekoliko igrača koji igraju na toj poziciji, imamo samo nedoumicu, da li dovesti iskusnijeg stopera ili nekog mlađeg pa ćemo o tome vidjeti u nekoliko narednih dana. Ako nas napusti jedan od napadača bićemo primorani dovoditi igrača i na toj poziciji, a od prije sam kazao da nam je potreban jedan kreativni veznjak. Prvom timu su priključena i tri juniora od kojih očekujem da se pokažu kao što su to uradili Bureković i Popović, koji će naredne sezone sigurno imati veliku minutažu", ističe bivši trener Borca i Kozare.

U medijima se spominju imena Sulejmana Smajića, Marka Basare i Samira Bekrića?

"Za prvu dvojicu bi kazao da su bliže druga dvojica igrača da dođu nego Smajić i Basara time sam vam sve rekao. Kada je u pitanju Samir Bekrić koliko znam on je u Turskoj, gdje je u potrazi za klubom i to je sve što vam mogu kazati kada je u pitanju Bekrić. Ovom prilikom ću vam otkriti da će nam se na Zlatiboru priključiti jedan mladi igrač iz inostranstva, reprezentativac jedne države, ali ne smijem vam govoriti još o imenu. Mi nećemo ići "grlom u jagode" kada je u pitanju dolazak igrača u klub. Želimo da to budu pravi igrači, te zdrave ličnosti jer ne želimo dobru atmosferu u klubu i svlačionici da narušavamo dolaskom nekih igrača koji su skloni incidentima. Znači koliko je bitno da je dobar igrač, tako je isto da je zdrava ličnost koja će se uklopiti u našu svlačionicu", kaže Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubrzo slijedi i odlazak na Zlatibor, gdje ćete odigrati četiri pripremne utakmice

"Na Zlatibor vodim 20 igrača plus tri golmana, a evo da vam ovom prilikom otkrijem da smo dogovorili prijateljske utakmice 7. jula protiv Vardara, 10. jula protiv Zlatiboroca, 13. protiv ekipe Rada, te 16. jula planiramo najjaču provjeru, a o ime protivnika ćemo znati kada dođemo na Zlatibor. Svi igrači će dobiti priliku za igru, sve je na njima da se nametnu i izbore mjesto u timu. Nadam se da će nas zaobići problemi sa povredama i da ćemo se u Zenicu vratiti kompletni, zdravi i spremni za treću završnu fazu priprema", kazao je za SportSport.ba Vlado Jagodić trener Čelika koji ovog ljeta nije imao ni dan odmora budući da je nakon završetka sezone imao obaveze prema mladoj reprezentaciji, te prema mediteranskoj sa kojom je osvojio 5. mjesto na igrama održanim u turskom Mersinu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije