Jagodić: Navijači traže moj odlazak, možda se to i desi

Trener Zeničana razočaran

Jagodić: Navijači traže moj odlazak, možda se to i desi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika ponovo su razočarali svoje navijače, kako igrom tako i današnjim remijem protiv ekipe Travnika. Nakon utakmice na press konferenciji, novinarima su se obratili treneri oba kluba, Husnija Arapović i Vlado Jagodić.

Trener ekipe sa Pirote bio je zadovoljan igrom i rezultatom svoje ekipe.

"Zadovoljan sam igrom i igrači su odradili ono što smo se dogovorili u svlačionici. Došli smo u Zenicu po bod i na kraju ga i osvojili. Naša ekipa ima perspektivu i danas smo dobro parirali Čeliku i na kraju mislim kada se uzme u obzir naša želja, trud i borbenost zasluženo osvojili bod koji će nam puno značiti u nastavku prvenstva", kazao je Arapović.

Šef stručnog štaba ekipe s Bilinog polja bio je vidno utučen nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razumijem kada navijači sa jedne strane uzvikuju "Vlado odlazi", ali kada se sa tri strane stadiona čuje tako nešto to je onda znak da se nešto treba promijeniti, a moguće da se taj scenarij upravo desi. Razočarali smo danas i ovaj bod je kao poraz. Ovo je izgleda naša realnost, vjerovao sam u ekipu, ali jednostavno ovako više ne ide. Igra nam je ličila na nešto do trenutka kada smo primili gol, Mišić koji je do tog trenutka bio jedan od boljih igrača na terenu katastrofalno je pogriješio i na kraju smo primili gol, no nije samo Mišić kriv za današnji rezultat, nego igrači i ja na kormilu toga svega. Mislio sam da mogu podići ekipu psihički, ali nikako da pronađemo dobitnu formu. Pokušavao sam sa mnogim igračima, miksao sam starije sa mladim, mnogo formacija i izmjena, ali ništa se nije promijenilo. Ovi igrači sigurno nisu zaboravili igrati, ali nešto ne štima", razočaran je Jagodić.

"Osam bodova iz osam utakmica nisam očekivao, ja sam krivac jer trener je najodgovorniji za rezultate u klubu. Prošle sezone smo igrali sjajno i igrači su bili najzaslužniji za to, ali ovo sada nije Čelik, kakav želimo svi zajedno. Večeras sigurno neću mirno spavati i sačekat ću sutrašnji dan, ali ako budem odlazio, žao mi je što nismo krunisali dobar radu u ovih godinu i po, ali vjerujem da Čelik neće biti ništa lošiji, ako eventualno napustim klupu", dodao je Jagodić koji nije jasno rekao da li je bivši trener Zeničana, a svakako da će više informacija biti poznato u narednom periodu, jer predsjednik kluba Senad Sarajlić danas nije bio na utakmici jer ima poslovnih obaveza.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije