Trener Čelika uoči utakmice s Veležom

Jagodić: Nikakve prijetnje me neće poljuljati

D. Kurbegović

Strategu Nogometnog kluba Čelik, Vladi Jagodiću, pristižu poruke prijetnji nakon slabih igara zeničkog premijerligaša na otvaranju sezone, no to ne zabrinjava previše selektora U-21 reprezentacije BiH.

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom polju dočekuju mostarski Velež u jednom od derbija četvrtog kola Premijer lige BiH. Utakmice između ova dva kluba su uvijek budila pažnju velikog broja ljubitelja nogometa tako da ne sumnjamo da će sutra tribine stadiona u Zenici biti dobro ispunjene.

Zeničani žele nakon tri remija ostvariti prvu pobjedu, dok gosti na krilima pobjede nad Leotarom na Bilinom polju žele ostati neporaženi. Trener Zeničana Vlado Jagodić danas je na press konferenciji govorio o narednom rivalu u prvenstvu, igračkom kadru, te prijetnjama koje dolaze na njegov račun od strane nepoznatih osoba.

 "Mi smo sami krivi što nismo pobIjedili u Bijeljini, gdje smo izgubili dva boda i sada nam je protiv Veleža imperativ pobjeda. Očekivali smo više od početka prvenstva, ali spletom raznih okolnosti, kako zbog nespremnosti nekih igrača, povreda i nesretnih situacija imamo samo tri boda na svom kontu. Naredna utakmica je za nas od velikog značaja i može biti svojevrsna prekretnica za naš klub kako bi se približio vrhu tabele. Ne smijemo razmišljati o bilo čemu sem tri boda protiv Veleža, iako je to dodatni pritisak za igrače za koje vjerujem da su spremni da prevaziđu sve i sutra pokažu da nisu zaboravili igrat kako mnogi smatraju", uvjeren je Jagodić.

Mostarci u Zenicu dolaze ostvariti pozitivan rezultat.

"Velež je dobro startovao u prvenstvu i sigurno da će i oni pokušati doći do povoljnog rezultata na način na koji su to došli Borac i Olimpic, ali mi ćemo ih pokušati onemogučiti u tome. Gosti imaju individualni kvalitet, ali mi imamo obavezu pred našim navijačima da pobijedimo i želimo se vratiti u pobjednički ritam. Očekuje nas utakmica puna zamki, ali smo izvukli pouke iz ranijih utakmica i vjerujem da uz podršku navijača možemo sutra zabilježiti prvu pobjedu", kaže trener crno-crvenih.

Postoje određene dileme oko ekipe koja će sutra istrčati na Bilino polje.

"Situacija što se tiče igračkog kadra je kao u prošlim utakmicama dosta neizvjesna, jer do posljednjeg momenta neću znati ko je zdrav i ko može odgovoriti mojim zadacima za sutrašnju utakmicu. Kapiten Horić je trenirao sa ekipom i on ima veliku želju da zaigra, ali nama treba Horić potpuno spreman jer tada je dominantan i koristan za ekipu kada je u pitanju defanziva. Stipe Barać ima problema sa leđima i sutra ćemo znati da li će biti u konkurenciji za sastav. Od ostalih igrača Nestorović i Ribić nisu u konkurenciji, a mnogo više i bolje igre očekujem od mlađih igrača Popovića, Burekovića i Huseinspahića koji su u maloj krizi i nadam se da će u narednim utakmicama popraviti formu", kaže Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se dotakao i određenih pritisaka od strane nepoznatih osoba.

"Neprijatelji kluba se bude, ali mi ćemo ih rezultatima u narednom periodu ponovo uspavati. Dobivam određene SMS poruke neprimjerenog sadržaja koje ne želim komentarisati i spominjati jer se ne želim spuštati na taj nivo. Ja mogu samo poručiti svima koji sumnjaju u mene i ovu ekipu da će Čelik biti bolji i da će iz ove početne krize izaći jači i mnogo bolji", kazao je za kraj Vlado Jagodić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.