Nakon teškog poraza

Jagodić: Nismo zaslužili da ovako završimo kvalifikacije

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je u posljednjem kolu kvalifikacija za EP, u kojima je već ranije izgubila sve šanse za plasman na prve dvije pozicije, poražena s visokih 4:1 od Mađarske.

Nakon teškog domaćeg poraza, šestog u ovom kvalifikacionom ciklusu, razgovarali smo s selektoromnašeg U-21 tima, Vladom Jagodićem.

"Ovo je mnogo težak poraz. Kada bi neko pravio najružniji scenariji koji može biti u ove dvije utakmice, taj scenariji se nama desio. Naravno ja sam uvijek ostavljao malo rezerve, jer smo se odlučili da u ovoj godini ciljano podmlađujemo ekipu. Ipak, nismo zaslužili ovako, na ovaj način, da završimo kvalifikacije. Govorim nismo zaslužili, a to se odnosi na one koji su u ovome željeli biti maksimalni", rekao je na početku Jagodić, te nastavio:

"Današnja utakmica je pokazala da u toj generaciji 1992/1993 godište, nismo uspjeli da izvučemo više od 2-3 igrača 'prema gore'. Kada to kažem mislim na kvalitet pojedinih igrača koji su i danas katastrofalno griješili. Biću slobodan da kažem, predstavilo se ovdje da smo protiv Austrije izgubili ubjedljivo, da nismo dobro igrali, ali je sve bilo ravnopravno, samo što mi primamo golove kao danas".

Iako je selektor Jagodić sa svojim saradnicima skretao pažnju na stvari u kojima su Mađari opasni, upravo u tim situacijama njegovi fudbaleri su danas loše reagovali.

"Upozoravali smo da dobro bacaju aut, da dobro izvode prekide na drugu stativu. Upozoravamo da u zadnjoj liniji ne smijemo onako griješiti i mi to danas opet uradimo. I na kraju treba da doživimo katastrofu", istakao je vidno razočarani kormilar mladog tima BiH.

Jagodić nije želio propustiti priliku da se izvini i zahvali navijačima naše reprezentacije koji su njegovu ekipu bodrili na utakmici u St. Pöltenu protiv Austrije.

"Ja ovaj put želim da se zahvalim navijačima koji su došli i u Austriju i bodrili nas tamo, ali dugujem im jedno veliko izvinjenje. Analize će ocijeniti, ali mi smo od januara odlučili da ciljno uvodimo što više mladih igrača u tim. Vidjeli ste da smo utakmicu završili sa 7-8 igrača godišta 94, 95, 96", istakao je Jagodić, dodavši:

"Ova utakmica se slomila prije nego što smo mogli očekivati, jer primili dva gola u otvaranju prvog i dva gola u otvaranju drugog poluvremena. To ni najjače ekipe ne mogu da dovedu do svog nekog konačnog cilja, a naš današnji cilj je bio apsolutno da ne izgubimo utakmicu. Izgubili smo je, završavamo neslavno".

Selektor Jagodić bh. javnost je uskratio za odgovor da li će naredni ciklus U-21 tim dočekati s njim ili bez njega na klupi.

"Na ovo pitanje ću vas uskratiti. Ja sam savjestan čovjek. Mene su na mjesto selektora imenovali ljudi koji vode Savez. Dakle, moj ugovor ističe 1. oktobra, tj. završetkom ovih kvalifikacija. Sada ću pripremiti jedan iscrpan izvještaj", rekao je na kraju selektor Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.