Jagodić očekuje pobjedu protiv Kipra

Jagodić očekuje pobjedu protiv Kipra

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Zenici dočekuje selekciju Kipra, u četvrtom meču u okviru grupe 1 kvalifikacija za EP za igrače do 21 godine.

Nakon poraza u Njemačkoj mladi bh. reprezentativci će u Zenici pokušati da dođu do drugog trijumfa u kvalifikacijama.

Selektor Vlado Jagodić neće moći da računa na golmana Tomovića i na braniča Kvesića koji se još nisu oporavili od povreda. Nakon utakmice u Njemačkoj probleme sa stopalom imao je i Bešić, ali se on osjeća bolje i bit će spreman za današnji trening.

"Očekujemo da se vratimo pozitivnim rezultatima i ovo je za nas najbitnija utakmica u kvalifikacijama. Moramo učiniti sve da pobijedimo Kipar jer se trijumfom vraćamo u vrh tabele. Brine me težak teren, ali sam uvjeren da će igrati dati sve od sebe za pozitivan rezultat", izjavio je Jagodić, a prenosi službena web stranica Nogometnog saveza BiH.

Mladi bh. reprezentativci trenirat će danas u 17 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", dok Kiprane dočekuju u utorak u 17 sati na "Bilinom polju".

Nakon tri odigrana meča u kvalifikacijama reprezentacija BiH ima učinak od po jedne pobjede, remija i poraza.

Meč protiv Kipra bit će im prvi na domaćem terenu u dosadašnjem toku kvalifikacija. U prve tri utakmice protiv San Marina, Bjelorusije i Njemačke, nogometaši BiH igrali su u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.