Jagodić: Optimista sam, vjerujem u igrače

Sloboda dočekuje Sarajevo

Jagodić: Optimista sam, vjerujem u igrače

E. Škorić

U jednom od derbija drugog kola Lige za prvaka Sloboda će sutra ugostiti Sarajevo.

Nakon poraza na Grbavici, Sloboda na Tušnju ima još jednu jako tešku utakmicu, ali nema puno kalkulacija obzirom da se crveno-crni bore za Evropu.

"Ono što je meni još nepoznanica je situacija s Tandirom i Kalezićem. Oni su veoma malo trenirali od utakmice na Grbavici, gotovo nikako, imaju određene probleme. Sinoć sam vidio da Tandir ne može izdržati sinoćnji trening. U redu je njihova želja, ali ne želim da im se stanje pogorša", rekao je Jagodić, dodavši:

"Optimista sam, vjerujem u igrače, ali me zabrinjava što mnogo primamo golova, ali smo druga ekipa po efikasnosti. Sinoć sam kroz šalu igračima rekao da ćemo nastojati ipak dati gol više jer nam je odbrana propusna. Nama je Ahmetović sam tri puta šutirao u okvir gola i to u posljednjih 15 minuta".

"Ako Sarajevo jurne na nas, možda i mi njima kontriramo na isti način i možda se može očekivati više golova nego uobičajeno. Bez obzira na najavu lošeg vremena, očekujem da ćemo imati dobru podršku. Sutra zajedničkim snagama idemo u novu želju da osvojimo tri boda i za tri dana opet u Bijeljinu idemo sa konačnim obračunom s Radnikom za četvrtu poziciju. Ako remiziramo sa Sarajevom, smanjujemo šanse, ali nećemo odustati", dodaje Jagodić.

Jgodić je kazao kako nema Jahića i Merzića, Muminović je počeo trenirati, Muratović je radio odvojeno sinoć, ali juniori igraju derbi pa je realno da Jagodić neke igrače pusti u juniorski tim.

Jagodić smatra da bi bilo puno bolje da se igra u noćnom terminu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Noćni termin donosi i veći komoditet i uslovi za igru su mnogo bolji. I sve evropske utakmice se igraju u noćnim terminima. Ovaj put je ipak drugačije, ali nadam se da će se to srediti u završnici prvenstva", dodao je trener Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi