Jagodić: Ostvarili smo cilj, fokus je sada na Grčkoj

Selektor U-21 reprezentacije nakon utakmice

Jagodić: Ostvarili smo cilj, fokus je sada na Grčkoj

E. Škorić, foto: A. Balić

Nakon ubjedljive pobjede nad Bjelorusijom na Grbavici, mlada reprezentacija BiH, igrači do 21 godine, upisali su još jednu sigurnu pobjedu u kvalifikacijama za EP 2013. godine. 

Izabranici selektora Vlade Jagodića s 3:1 su porazili San Marino, posljednjeplasiranu momčad Grupe 1 u kvalifikacijama. Jagodić ističe da ne treba biti nezadovoljan, no smatra da nismo trebali primiti ni taj jedan pgoodak.

"Kad bih sad rekao da nisam zadovoljan onda bih malo možda i pretjerao. Ostvarili smo svoj cilj, a to su ove dvije pobjede. Nismo trebali primiti taj jedan gol, ali čestitat ću svojim igračima. San Marino je takva ekipa, koliko god sam pokušao da im držim pozornost, realno je da su pojedini olako ušli u uttakmicu. Rezultatu se ne gleda u zube, čestitam igračima, analizirat ćemo sve i okrećemo se septembarskim utakmicama s Grčkom i Njemačkom", kazao je Jagodić i dodao:

 

"Ne trebamo biti nezadovoljni. Pogodili smo dvije stative, imali sigurnih šest ili sedam prilika, golman je imao svoj dan, a on je bio junak utakmice protiv Grčke, sve što su oni uradili je  gol nakon greške našeg igrača. Realno je ipak da moramo biti zadovoljni".

 

"U sljedeća tri dana po ostalim grupama. Imaćemo dobar pregled stanja. Fokus je na Grčku, a onda ćemo protiv Njemačke znat šta nam treba. Možemo im se suprostaviti i siguran sam da ćemo biti samo bolji", dodao je Jagodić.

Pogotke za mladu reprezentaciju danas su postigli Muhamed Bešić (4), Milan Đurić (54) i Miroslav Stevanović (75).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.