Jagodić: Ovo je dno dna i može samo bolje

Trener Čelika pred derbi sa Željezničarom

Jagodić: Ovo je dno dna i može samo bolje

E. Škorić

U derbiju 10. kola BHT Premijer lige, koji je na programu u subotu, Čelik dočekuje Željezničar. I jedni i drugi traže proboj ka vrhu tabele nakon ne baš sjajnih devet kola.

"Trebalo bi to da bude pravi derbi i bit će. Nemam pravo reći da Željo igra loše i da nije u formi, ali mogu reći za svoju ekipu da igramo kriminalno. Ne možemo reći da je ovo istinski derbi ako pogledamo  stanje na tabeli, ali ovi susreti su uvijek dobri i sigurno je to utakmica koja, ako ćemo realno pričati, može dosta toga amortizovati, a naravno nastavak ne daj Bože one igre koju priređujemo svojim simpatizeria samo dalje produžava ono o čemu ne želim ni da pričam", kazao je Jagodić na početku konferencije za novinare, dalje nastavivši:

"Svi naši susreti su bili derbiji, puni dešavanja, dramatike, sportskog navijanja i nadam se da će tako sada i biti i sigurno da će ova sutrašnja utakmica biti prekretnica u neku ruku za jendu ili drugu ekipu. Željo je pobjedom nad Leotarom učinio sebi malo lakši put prema ovoj utakmici. S četiri gola u prvom poluvrmenu protiv Leotara pokazali su da imaju grupu mladih igrača koji se vraćaju, imaju Hodžića, Sadikovića, Bajića, koji dobron zamjenuju ove starije. Svraka, A-repreentativac, u ovom trenutku nije u prvom timu, što govori da se i oni traže".

Gore ne može

"Nemam pravo da obećam da ćemo pobijediti Željezničar, jer to je klub koji se mora poštovati kakav god bio, ali ćemo naravno nastojati da budemo bolji nego što smo bili i moramo biti. Ovo je dno dna i slabije ne može i može ići samo nabolje. Zahvaljujem se upravi koja čini maksimalne napore da nam pomogne. Ekipa je nakon utakmice s Vitezom bila u jednom načinu izolacije. Sve radimo da ekipu vratimo na pravi kolosjek. Nekoliko vagona je iskočilo, ali lokomotiva je još na tračnicama i pokušavamo te iskočene vagone vratiti i zašto to ne bi bilo baš protiv Želje? Kada bih vam rekao da je u ovih devet bodova osvojen bod više  nego u prvih devet kola prošle sezone, to bi bila moja šuplja, jer ne igramo onako kako treba. Zabrinjavajuće je, pogotovo igra u sredini terena".

"Mladi Gojković je ni kriv ni dužan protiv Viteza u zadnjih 10-15 minuta potrošio dosta lopti, pa je završio i u napadu da pomogne svojom visinom i skokom u napadu. Naši bekovi više nisu ni prepoznatljivi da ubacue kvalitetne lopte, zatim Mešanović, roviti Kajkut... Želio je da igra, ali njegove sposobnosti su bile na niskom nivou jer je šest dana ležao bolestan", dodaje Jagodić.

Pobjeda kao tračak nade

"Sutra moramo da igramo drugačije. Šta god da promijenim, ovaj odabir igrača za Vitez je vjerovatno mnoge vas iznenadio. Pobjeda protiv Želje je tračak nade. Mnoge stvari bi se vjerovatno zaboravile, mada naši vjerni navijači ne mogu lako ovo zaboraviti. Trebalo bi četiri ili pet vezanih pobjeda", smatra selektor naše mlade reprezentacije, koji očekuje da igrači preuzmu odgovornost:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krajnje je vrijeme da igrači preuzmu odgovornost, da se posložimo tako da ispariramo na sredini terena sa trkom. Imamo mi samo trkače, nije da nisu znalci, ali su drugi tip igrača. Siguran sam da Željo nije ovaj put tim od kojeg trebamo da strahujemo. Ranjivi su, primaju dosta golova... Moramo igrati sa četiri igrača u ofanzivi, jer ne možemo samo čekati da dva napadača riješe utakmice. Mogu reći da su svi zdravi, ali i iscrpljeni, nekoliko igrača je igralo tri utakmice uzastopno po 90 minuta u svega sedam dana".

"Željezničarova igra u ovom trenutku nije ista kao i kada je bio Adilović. Protiv Širokog su djelovali dobro, pogotovo u drugom poluvremenu, spremni su. Mogu diktirati sastav, ali bilo bi neozbiljno da sutra bude pet promjena u sastavu", rekao je na kraju trener Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.