Trener Zeničana

Jagodić: Ovo je približno početak Čelika kakav treba da bude

M. Šljivak

Čelik nastavlja osvajati bodove, ali i ovaj put bez čitavog plijena. Zeničani su na Bilinom Polju odigrali 2:2 sa Željezničarom iako su imali igrača više čitavo drugo poluvrijeme.

"Čestitam i Đubuzoviću i njegovim momcima. Uspjeli su uz dosta borbenosti i zalaganja odigrati 2:2. Mi smo drugo poluvrijeme otvorili onako kako smo očekivali, ali ostaje žal za cijli plijen. Kad smo postigli gol u 47. minuti, ekipa je trebala da privede utakmicu kraju s igračem više. Ovo je derbi, koji ima svoj draž i uvijek donosi nešto nepredvidljivo. Željezničar je nepredvidljiva ekipa, koja je kaznila jednu našu grešku na otvaranju utakmice", rekao je trener Čelika Vlado Jagodić, dodaavši:

"Tražio sam da imamo širinu, da imamo siguran posjed lopte i da pokušamo doći do drugo gola. Sve smo to uradili, a onda smo izgubili posjed lopte. Naravno da nas je poremetila izmjena, a ona se desila minutu prije primljenog gola".

"Mešanović je već na poluvremenu tražio izmjenu. Igrači koji su ušli s klupe su, realno, morali više. Jusić je već na poluvremenu morao izaći, ali smo ga zamolili da izdrži do kraja. Kad sve sagledamo, ovo je derbi koji je sigurno opravdao očekivanja. Ovo je možda, poslije duže vremena, približno početak nekog Čelika kakav treba da bude. Bez obzira što je imao igrača manje, Željo je prijetio iz kontranapada i bio opasan", dodao je Jagodić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.