Jagodić: Pobjedom ući u mirnu završnicu prvenstva

Trener Tuzlaka pred duel sa Radnikom

Jagodić: Pobjedom ući u mirnu završnicu prvenstva

E. Dindić

U okviru 8. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine u fudbalu sastaju se ekipe Slobode i Radnika iz Bijeljine. Tim povodom na Tušnju organizovana je press konferencija za medije.

Prisutnim novinarima se prvi obratio šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i najavio sutrašnji duel sa ekipom Radnika. 

"Mi smo zainteresirani maksimalno i želimo da završimo kao četvrti, bez obzira da li će to donijeti na kraju Europu ili ne. Ja sam i u svlačionici fudbalerima rekao da ne može biti svejedno da li će Sloboda završiti četvrta, peta ili šesta, kada već ne možemo biti među prva tri. Mislim da je konačno došao trenutak da igrači budu svjesni, odnosno da preuzmu odgovornost za ove tri utakmice do kraja. Protiv Radnika i Krupe trebamo pobjediti, i učinićemo sve da to uradimo. Radnik je ekipa koja je promijenila trenera prije tri dana, ali to je ekipa koja je nastavila igrati ono što je igrala pod palicom bivših trenera i sigurno neće se mnogo mjenjati u njihovoj igri." rekao je Jagodić te dodao: 

"Imaju oni rovitih fudbalera ali imamo i mi. Hairlahović je protiv Sarajeva zadobio nezgodnu, Lazevski je isto rovit ali stisnuo je zube i odradio sve treninge. Jahić se tek priključio ekipi. Nemamo kartoniranih i kažnjenih što je jako dobro i radili smo na tom planu.Sutra moramo svi biti na nivou na tom planu, počev od mene pa do igrača. Utakmica će biti veoma zahtjevna i moramo jednostavno biti optimisti. Publika će sigurno sutra doći u velikom broju i moramo i zbog njih biti na visokom nivou.", zaključio je Jagodić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prisutnim novinarima u ime fudbalera obratio se Ismar Hairlahović te najavio sutrašnji duel. 

"Atmosfera u ekipi je jako dobra. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, želimo jednostavno da budemo na kraju četvrti. Dali će donjeti Europu ili ne zaista u ovom trenutku niko ne zna, ali mi moramo dati sve od sebe na sutrašnjoj utakmici da bi ostvarili pobjedu." zaključio je Hairlahović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi