Jagodić pred Radnik: Ne bježimo od uloge favorita

Trener FK Sloboda

Jagodić pred Radnik: Ne bježimo od uloge favorita

U okviru 2. kola bh. šampionata Sloboda će u subotu na stadionu "Tušanj" ugostiti Radnik iz Bijeljine. 

Za Slobodu se u ovom susretu pobjeda nameće kao imperativ, uzimajući u obzir poraz u prošlom kolu, a ohrabrujuće za trenera Vladu Jagodića bit će to što će na raspolaganju imati svog najubojitijeg napadača - Sulejmana Krpića. 

"Kad se uzme u obzir da smo prvenstvo otvorili porazom, a imamo ambicije da se plasiramo u Ligu za prvaka, onda pobjeda protiv Radnika se nameće kao imperativ. Igrači i svi u klubu znaju koliko bi nam to značilo. Igračima ne želim nametati pritisak, dovoljno su svjesni šta se od njih traži", kazao je Jagodić u razgovoru za SportSport.ba, osvrnuvši se potom na predstojećeg protivnika. 

"Radnik je ekipa koja je znala ostvariti pobjedu u Tuzli, ali isto tako i mi smo znali u Bijeljini. Očekujem jednu tešku utakmicu, a za nas je dobro da će od četvorice igrača koji nisu mogli igrati protiv Širokog Brijega, trojica biti na raspolaganju u subotu. Tu, pored Krpića, mislim još na Ćuluma i Osmanagića. Oni su od početka u mojim planovima." 

Jagodić je mišljenja kako Radnik nije slabiji u odnosu na prethodnu sezonu.

"Zbog odlazaka nekoliko ključnih igrača djeluje kako je Radnik slabiji, međutim nije tako. Sada imaju drugačiji način igre, ekipa više nije bazirana na Obradovića... Sve odlaske su pametno nadoknadili", dodaje Jagodić.

Trener tuzlanskog kluba vjeruje da će njegovi izabranici imati podršku navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ne bježimo od uloge favorita i učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu. Kako vrijeme bude odmicalo, i naša igra će biti bolja, a u svemu je jako bitno da imamo podršku navijača. Vjerujem kako ona neće izostati ni u subotu." 

Sloboda i Radnik snage će odmjeriti u subotu od 19:30 sati. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi