Jagodić: Približava se i konačni cilj, trofej u 2019. godini

Šef struke Tuzlaka

Jagodić: Približava se i konačni cilj, trofej u 2019. godini

S. Mlaćo

Fudbalere Slobode prije zvaničnog početka prvenstva u Premijer ligi očekuje još jedna provjera koja je na programu danas na stadionu Tušanj od 18 sati, a protivnik je FK Mačva Šabac.

Sloboda je u petak odradila trening u kompletnom sastavu, a za službenu stranicu kluba govorio je šef struke Vlado Jagodić.

"Ulazimo u predtakmičarski mikrociklus što podrazumijeva i kontrolnu utakmicu, dakle generalku. Ranije sam u svoji izjavama rekao da sam zadovoljan kako smo radili, da smo na Kupresu imali sve uslove da odradimo ono što smo planirali. Zahvaljujući upravi kluba, urađen je jedan težak, ali uspješan posao po pitanju ekipe. Činjenica je da su mladi igrači koji su angažovani i kojima je data prilika pokazali koliko mogu dati u ovom trenutku, a također je činjenica da se nama približava i taj konačni cilj, trofej u 2019. godini. Iz tog razloga mi smo na putu da ciljanom popunom ekipe iskusnijim igračima na određenim mjestima pravimo predpriču za tu završnu godinu,a u svakom slučaju ove takmičarske sezone nećemo imati problema sa plasmanom u Ligu 6.  Šta ćemo napraviti nakon plasmana u Ligu 6 ostaje da vidimo, kazao je Jagodić, te dodao.

"U svakom slučaju zadovoljan sam pripremama. Ovaj završni mikrociklus iskoristit ćemo da osvježimo ekipu nakon sutrašnje utakmice i da doradimo neke stvari. Za mene su stigle neke radosne informacije iz kancelarije, a to je da će većina novopristiglih igrača imati riješenu papirologiju i da će imati pravno nastupa u prvom kolu BHT Premijer lige".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Sobode i Mačve iz Šapca igra se sa početkom u 18 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi