Jagodić: Pripreme su, odgovorno tvrdim, pun pogodak

Trener Slobode tvrdi

Jagodić: Pripreme su, odgovorno tvrdim, pun pogodak

E. Škorić

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić zadovoljan je kako su tekle pripreme Slobode u Antaliji.

Sloboda je od početka mjeseca u Antaliji na pripremama, a trener crveno-crnih Vlado Jagodić smatra da su one pun pogodak.

Danas je tim iz Tuzle slavio s 1:0 protiv gruzijske ekipe u posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva, a jedini gol postigao je Sulejman Krpić.

"Izuzetno sam zadovoljan. Odigrali smo dobrih 90 minuta protiv kvalitetnog protivnika. Utakmica je bila, moglu slobodno reći, 'prava prvenstvena'. Nismo se štedjeli ni mi, a ni oni. Momci su ispoštovali sve moje zamisli i doista mogu biti zadovoljan s viđenim. Postigli smo jedan pogodak, a imali smo još jednu veliku priliku, dok smo gostima dozvolili samo jednu pravu šansu", rekao je Jagodić.

Jagodić se osvrnuo i na povredu Almedina Zilkića.

"Planirao sam da Zilkić odigrao 45 minuta, ali poslije jednog pogibljenog starta morao je napustiti igru. Ima jaku kontuziju na potkoljenici, no nadam se da će biti vrlo brzo u punom trenažnom procesu", istakao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda će u Turskoj ostati do četvrtka, kada se vraća u Tuzlu, a s pripremama u Antaliji Jagodić je i više nego zadovoljan.

"Odradili smo sve što je planirano u Turskoj. Do današnje utakmice nije bilo nikakvih težih povreda, što me svakako raduje. Odigrali smo četiri utakmice i možda mi je nedostajao jedan dan više između utakmica. Igrali smo tri utakmice svaki drugi dan i zbog toga sam morao raspoređivati snage, a svaki dan smo i po dva puta trenirali, tako da su igrači i fizički i psihički 'na izdisaju'. Može se reći da sam zbog toga 'žrtvovao' utakmicu protiv Khimkija, koju smo izgubili. O svemu smo dobro mislili i tvrdim da su pripreme puni pogodak", zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi