Jagodić: U ovom takmičenju nema autsajdera

Čelik slavio protiv Rijeke iz Viteza

Jagodić: U ovom takmičenju nema autsajdera

Zenički Čelik slavio je s 2:0 protiv niželigaša Rijeke iz Viteza u prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

"Na samom početku hvala svima vama na ovako dobrom dočeku. Mi smo nižerazredna ekipa, ali imamo srce i volju i pružili smo maksimum. Mislim da smo prvo poluvrijeme malo lošije odigrali, u drugom smo igrali malo bolje, neki su se i prepali, neki su pali pod utjecajem ovog lijepog terena, ambijenta i svega toga, ali mislim da je rezultat za nas zadovoljavajući, za domaćina možda nije, mi vas čekamo dole, primit ćemo vas što bolje možemo. A utakmica je odigrana fer i korektno", kazao je trener Vitežana Željko Botić.

 

"Hvala i ja prije svega čestitam kolegi i ekipi Rijeke na dobroj utakmici. Tačno je da su kantonalni ligaš, ali su ovdje došli pravo motivisani i ovo su najteže utakmice za igrače, ako ih tako mogu nazvati, jer još žive u oblacima pored četiri negativna rezultata i misle da će rezultat doći sam po sebi, ali treba se dobro poderat i jedna i druga strana da bi se pobijedila Rijeka. Zaista sve najbolje ovoj ekipi želim, prvi put imam priliku da igram s njima i sigurno je da je dobro vođena, a ulog je doista veliki", izjavio je trener Čelika Vlado Jagodić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"U najavavi naša je želja bila da ne primimo gol i postignemo što više možemo, međutim ja nisam zadovoljan sa 2:0, bilo je očekviati da ćemo završiti utakmicu sa rezultatom koji nas neće dovoditi u neizvjesnost. Ozbiljan posao nas čeka u revanšu i morat ćemo mnogo toga uraditi. Ja sam uvijek oprezan, nema autsajdera u ovom takmičenju i sigurno je da očekujem jednu finu i dobru utakmicu i pozivam ih sve da dođu pogledati revanš. Čestitke kolegi i igračima."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.