Jagodić uveo rigorozne mjere fudbalerima Čelika

Rigorozne mjere trenera Zeničana

Jagodić uveo rigorozne mjere fudbalerima Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju veoma važnu utakmicu protiv prijedorskog Rudara, a kako ekipa koja ima ambicije za vrh tabele još nema ostvarenu pobjedu u pet odigranih kola, tako je i trener Zeničana Vlado Jagodić, odlučio podvući crtu i prekinuti neke stvari za koje ima podršku rukovodstva kluba.

Od srijede je na snazi novi pravilnik odnosno kodeks ponašanja za igrače Čelika. Na odluci se nalazi 11 tačaka, a neke od interesantnih su:

-Zabrana davanja izjava sredstvima informisanja osim na press konferenciji 

-Zabrana ulaska u ugostiteljske objekte poslije 22 sata

-U svojim stanovima svi igrači moraju biti do 22:30 minuta

-Zabrana korištenja mobitela i laptopa u klupskim prostorijama, restoranu i autobusu

-Zabrana ulaska u administrativni dio klupskih prostorija

-Zabranjena glasna muzika u autobusu i svlačionici

-zabranjeno konzumiranje alkohola, cigareta...

Nogometaši koji prekrše ovaj kodeks suočit će se sa kaznom u iznosu od 100 do 10 000 KM

Kako se vidi iz ove odluke, trener Čelika je napravio strog režim, koji je trebao biti i prije početka sezone, ali kako su se igrači opustili i više nego što treba, te ne pružaju partije kakve se od njih očekuju, šef struke uz potporu rukovodstva kluba bio je prisiljen da zavede mir i red u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će ovo uticati na nogometaše na pozitivan način saznat ćemo sutra od 16:30 minuta, kada crno-crveni pod imperativom pobjede na Bilinom polju dočekuju Rudar iz Prijedora.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.