Jagodić: Uz ozbiljan pristup i podršku navijača do tri boda

Press koferencija Čelika uoči Gradine

Jagodić: Uz ozbiljan pristup i podršku navijača do tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju posljednju utakmicu pred svojim navijačima u ovoj sezoni. Zeničani su još u igri za treće mjesto i izlazak u Evropu, a protiv Gradine na Bilinom polju ne smiju pomisliti na drugi rezultat osim pobjede.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef struke Vlado Jagodić i najbolji strijelac Saša Kajkut.

Trener crno-crveni sutrašnju utakmicu shvaća veoma ozbiljno, a ekipa ima veliki problema sa ozlijeđenim i kartoniranim igračima.

"Ne smijemo podcijeniti naše goste iako su ispali iz lige. Gradinu moramo shvatiti kao ekipu koja je jedna od najjačih u ligi i samo takvim pristupom možemo do tri boda. Naravno da mi respektujemo goste, ali ne bojimo se nijedne ekipe, pa tako ni Gradine. Mi u svakoj utakmici igramo na pobjedu, a pred našim navijačima ne smijemo pomisliti na drugi izbor osim pobjede. Sutrašnja je utakmica posljednja na domaćem terenu i nadam se da će nas navijači podržati u velikom broju, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom i pobjedom", vjeruje Jagodić koji pred sutrašnju utakmicu ima veliki problema sa igračkim kadrom.

"Sutra ćemo biti desektkovani i stvarno ne znam još ni ko će nastupiti. Naš kapiten Horić, zatim Barać i Huseinspahić imaju tri žuta kartona, Mišić se povrijedio protiv Rudara i sutra vjerovatno neće moći igrati, dok je još jedna loša vijest stigla iz Beograda, gdje je na pregledu bio veznjak Marko Nestorović i on je zbog povrede prepona izgubljen do kraja sezone. Pokušat ćemo zakrpiti rupe u ekipi, te pokazati zašto smo na proljeće najefikasnija ekipa na domaćem terenu", kazao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Optimista pred sutrašnju utakmicu je i najbolji strijelac Čelika, te ponajbolji igrač Premijer lige Saša Kajkut.

"Zahvalio bi se ovom prilikom navijačima na podršci koju nam daju tokom čitave sezone i sutra ćemo se vjerujem uz njihovu pomoć oprostiti od Bilinog polja sa tri boda. Ekipa je spremna i naravno da pobjeda neće doći sama od sebe, ozbiljno ćemo ući u utakmicu i dati svoj maksimum kako bi ostvarili novu pobjedu", optimističan je Kajkut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.