Jagodić zadovoljan zbog dolaska novih igrača

Nova imena u Tuzli

Jagodić zadovoljan zbog dolaska novih igrača

O. Lekić

Čelnici Slobode danas su uspješno realizirali pregovore sa trojicom novih fudbalera. 

Stanovnici Tušnja će postati Ismar Hairlahović, Miloš Kalezić i Almedin Zilkić s kojima će u narednim danima  biti potpisani višegodišnji ugovori, a povodom njihovog dolaska optimističan je i Vlado Jagodić. Trener tuzlanskog kluba je uvjeren da će pomenuti trojac opravdati očekivanja.

"Svi oni koji vjeruju upravi na čelu sa predsjednikom Mujkanovićem i direktorom Karićem, pa i meni kao treneru, ne trebaju biti iznenađeni. Mi imamo svoj cilj koji je dugoročan, ali ne zaboravljamo ni kratkoročne. Bili smo u proteklom periodu u potrazi za veznim igračima i želio sam što prije da riješim to pitanje, no na kraju se to desilo tek nakon druge faze priprema. Sve u svemu, ništa nismo prepustili slučaju i ovo je dokaz da se u Slobodi radi ozbiljno", kazao nam je Jagodić. 

Sa kvalitetetama fudbalera koji su dovodeni Jagodić je vrlo dobro upoznat. 

"Hairlahović je imao sreću da je već u karijeri imao profesionalni ugovor sa Hajdukom, a poznat je i po tome što je igrao za mlade selekcije BiH. Također, i ja sam ga zvao na okupljanja kada sam pripremao novu generaciju, međutim poslije toga nismo sarađivali jer sa mnom ugovor nije bio produžen. Prednost Hairlahovića je što kao vezni igrač može odgovoriti ofanzivnim i defanzivnim zadacima, a činjenica da je 1996. godište me mnogo raduje", govori Jagodić. 

Za razliku od Hairlahovića, Zilkić je proteklih dana boravio na probnom radu u Slobodi i očito je zadovoljio ukuse stručnog štaba.

"U prvi mah nisam imao Zilkića na skeneru. Bit ću slobodan da kažem da su mi Momir Zečević, Filip Arežina i još neki igrači bili veoma aktuelni, ali Zilkić se na kraju pojavio iznenada i mogu reći da je dosta specifičan igrač. Može igrati na više mjesta na terenu, eksplozivan je, brz, sve rješava u pokretu i već je imao priliku u svom debiju odlučiti utakmicu. Sve što je radio na treninzima je bilo ono što sam očekivao, a činjenica da je i on 1996. godište je zlata vrijedna. Vrijeme će pokazati da nismo pogriješili." 

Kalezić, koji je treće pojačanje, također je vezni igrač. U Tuzlu dolazi iz crnogorske Iskre u kojoj je bio kapiten. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kalezić je provjereno ime u crnogorskom fudbalu. Malo je stariji od pomenute dvojice igrača, a posebno ga krasi fantastična igra glavom iz drugog plana. Drago mi je što je prihvatio poziv Slobode, a mi ćemo nastaviti da gradimo ekipu koja će biti mlada, uigrana, brza i borbena. Sve ovo što nam čini uprava kluba je samo za poželjeti", dodao je Jagodić. 

Recimo i to da će ekspedicija Slobode u petak otputovati na završni dio priprema u Antaliji, gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice. Prozivnici će biti Karvina (Češka), Torpedo (Gruzija), Khimki (Rusija) i Chikura (Gruzija). 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi