Selektor U-21 reprezentacije BiH

Jagodić: Želimo ponovo izboriti drugo mjesto

Međusobni duel U-19 i U-21 reprezentacije na stadionu "Hakija Mršo" završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Iako su mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine do kraja aktuelnog ciklusa ostale još dvije utakmice, u ovom kontrolnom susretu selektor Vlado jagodić odlučio je testirati neke mlađe igrače, na koje bi mogao računati i u narednom ciklusu.

"Prvojera je ispunila svoj cilj. U ovoj selekciji su sve igrači 1994. i 1995. godište. Mi smo danas željeli biti dobar sparing partner U-19 selekciji koja u oktrobu ide na prvi krug kvalifikacija, a ujedno smo željeli vidjeti sa čime raspolažemo jer ovdje ima mnogo novih igrača koji su se prvi put vidjeli jučer. Naravno, vidjela se i jedna doza neuigranosti, ali ipak nedovoljno za jednu ozbiljnu utakmicu, ali su se vidjele i dobre stvari. Jasno je da će biti dosta toga za analizu, ali u svakom slučaju sam zadovoljan ovom provjerom. Sada već imamo 32-23 igrača iz godišta 1994. i 1995. koje smo provjeravali za naredni ciklus takmičenja. Sigurno je da mi kvalifikacije završavam sa najjačim mogućim timom", istakao je selektor U-21 reprezentacije BiH, Vlado Jagodić, nakon remija sa juniorskom selekcijom naše zemlje.

Uprkos svemu Jagodić je naglasio da će i dalje računati na igrače rođene 1992. i 1993. godine.

"Godište 92. i 93. su nosioci projetka ove mlade reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Tačno je da smo mi izgubili sve šanse za baraž, ali želimo ponovo da s eventualnim dobrim rezultatima izborimo za drugom mjesto. Tačno je da nemamo dovoljno bodova za baraž, ali ponovo možemo završiti drugi. To govori da ćemo u Austriju odvesti najbolji tim sa kojim raspolažemo", rekao je Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.