Jagodić: Zrinjski je slabiji u odnosu na meč u generalci

Trener Slobode pred duel sa Plemićima

Jagodić: Zrinjski je slabiji u odnosu na meč u generalci

S. Mlaćo

Jedan od derbi susreta 5. kola Premijer lige BiH igra se u nedjelju na Tušnju između Slobode i Zrinjskog.

 Sloboda je u prošlom kolu slavila nad Vitezom (0:1), te tako postigla prvi pogodak ove sezone.

Svakako da dobra igra iz Viteza raduje Vladu Jagodića, šef struke Tuzlaca, koji je za Sloboda TV govorio o očekivanjima od duela sa aktuelnim prvakom BiH.

"Realno poslije lošeg rezultatskog otvaranje sezone i ova četiri boda treba da nam psihiloško stanje bude potpuno stabilno. Igrači su sada svjesni da mi imamo kvalitet, te da smo mi u ovom trenutku tehnički, a pogotovo taktički, te iz trenerskog ugla komunikativniji u igri. To nam sigurno daje pečat da smo jači nego prošle godine i napravili smo jednu pozitivu koja bi trebala da protiv dvostrukog prvaka dođe do izražaja", kazao je Jagodić.

"Moramo biti optimisti i imamo materijala za takvo nešto. U generalci smo igrali protiv Zrinjskog koji je u ovom trenutku možda za nijasnu slabije pokriven nego tada. Od tada smo im otišla tri igrača i niko nam ne može zamjeriti ako kažem da ćemo sve učiniti da ovu utakmicu dobijemo. Ja sam igračima odmah poslije Viteza rekao da nemamo vremena za uživanje i da nam dolazi prvak, te to ne može biti veći izazov za igrače i mene trenera pobjeda nad prvakom. Mislim da je došlo vrijeme da budemo maksimalni optimisti i da je ova ekipa potpuno sazrila", dodao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šefa struke Slobode istakao je da će Lazevski ući u kombinaciju za ekipu, dok Husić radi sa ekipom bez duel igre. Najveći problem za Slobodu predstavlja neigranje Sulejmana Krpića koji je protiv Radnika zaradio crveni karton.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi