Jahić: Među 24 igrača moralo je biti mjesta i za mene

Fudbaler Grasshoppersa razočaran

Jahić: Među 24 igrača moralo je biti mjesta i za mene

Kada je Safet Sušić najavio da će u reprezentaciju vratiti jednog igrača koji je prethodno igrao, a u posljednje vrijeme nije pozivan, javnost u Bosni i Hercegovini ponadala se Sanelu Jahiću. 

Svojim iskustvom bi sigurno bio od koristi Sušiću, a njegove igre u Grasshoppersu koji sa Baselom vodi bitku za prvaka Švicarske trebale su biti najbolja preporuka. Sušić je ipak razmišljao drugačije, što je razočaralo Jahića.

„Iznenađen sam, jer sam se iskreno nadao pozivu. Ja se neću predati, trudit ću se da u dresu Grasshoppersa igram što bolje kako bih ponovo skrenuo pažnju selektora. Ja ne smatram da svojim kvalitetom i trenutnom formom trebam igrati u najboljih jedanaest, ali među 24 igrača je moralo biti mjesta i za mene,“ izjavio je Jahić i dodao:

„To je moje iskreno mišljenje, ali selektor je očigledno imao drugačiju viziju i treba poštovati njegov izbor. Svojim nekadašnjim saigračima želim svu sreću u Brazilu i iskreno se nadam da ćemo proći u drugi krug. U Švicarskoj su preostala četiri kola i ja se nadam da ćemo uspjeti skinuti Basel sa liderske pozicije i osvojiti naslov prvaka.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.