Jahić: Moj san je igrati u Evropi

Mladi bh. fudbaler koji nastupa u SAD-u

Jahić: Moj san je igrati u Evropi

O. Lekić

U proteklih dvadesetak dana u Trening kampu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici održana su okupljanja svih omladinskih selekcija na kojima su selektori "snimali" mlade i talentovane fudbalere iz Bosne i Hercegovine, ali i dijaspore.

Da u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ništa ne prepuštaju slučaju kada su u pitanju omladinske selekcije govore i okupljanja mladih i talentovanih fudbalera u Trening kampu u Zenici.

Kroz kamp je prošlo nekoliko desetina mladih fudbalera, a selektori naših mladih selekcija, Zoran Erbez, Sakib Malkočević i Toni Karačić, imali su šta vidjeti, a nakon posljednjeg okupljanja bili su zadovoljni urađenim.

„Dobra je stvar što je NS/FS BiH nastavio sa projektom okupljanja igrača iz dijaspore i što su sada pored momaka iz Evrope, na kampu sudjelovali i fudbaleri iz Sjeverne Amerike. Bitno je da smo se upoznali i da su imali priliku da rade po programu koji smo pripremili mi selektori. Kratko je vrijeme da bi donijeli ocjenu da li neko može odmah nastupati za naše selekcije, ali ćemo nastaviti da ih pratimo. Važno je da igraju u svojim klubovima. U svakom slučaju, ovo je bila dobra akcija, po dobro osmišljenom programu“, izjavio je selektor našeg juniorskog tima Toni Karačić.

Da je sve bilo besprijekorno organizovano govori i mladi fudbaler Abdulah Ado Jahić, koji je rođen u Živinicama, a sada živi u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u St.Louisu.

Jahić trenutno nastupa za Development Academyju gdje je jedan od najboljih igrača, a prošlu sezonu je završio sa učinkom od 23 pogotka i sedam asistencija.

"Za nas mlade igrače ovi kampovi su nešto najbolje što se može dogoditi. Uslovi za rad su fenomenalni, treniralo se dosta dobro i doista smo svi zadovoljni napustili kamp", istakao je mladi fudbaler.

Jahić je zbog svojih dobrih igara nagrađen sa stipendijom Bradley Univerziteta nakon kojeg bi mogao igrati u MLS ligi, no njegov san je zaigrati u Evropi.

"Ima nekoliko ponuda za dolazak u Evropi i doista razmišljam o tome. I u Sjedinjenim Američkim Državama su uslovi za treniranje i napredak iz dana u dan sve bolji, ali u Evropi bih bio bliže na oku selektorima. Nastupao sam za kadetsku reprezentaciju, a moj san je nastup u A reprezentaciji. Želim se odužiti roditeljima, želim da budu ponosni na mene i siguran sam da ću uspjeti", zaključio je Jahić, koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Akademiji Red Bull Salsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi