Jahić: Neću da mi Irska bude zadnji meč u reprezentaciji

Jahić: Neću da mi Irska bude zadnji meč u reprezentaciji

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić ove je sezone standardan u svojoj ekipi Karabukspora.

Jahić je u januaru 2012. godine prešao iz kiparske ekipe APOEL-a u redove turskog Karabukspora, gdje je standardan prvotimac.

Međutim, Jahić je posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u maju ove godine, kada su Zmajevi u prijateljskoj utakmici poraženi od Irske u Dublinu.

Kao i većina reprezentativaca u tom susretu i Jahić je podbacio, te nakon toga više nije dobio poziv od selektora A tima BiH Safeta Sušića. Jahića je takav odnos prilično zabolio.

"Standardan sam u svojoj ekipi i mislim da zaista nema nekog posebnog razloga što ne bih igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Potpuno se slažem da sam loše odigrao protiv Irske, kao i većina reprezentacije. Na tu sam utakmicu došao sa odmora i bio sam nespreman i to stoji, tu nema nikakve dileme. Ali, smatram da još uvijek mogu pomoći reprezentaciji. Igram u veoma jakoj ligi i standardan sam u ekipi. Ja svoju reprezentaciji i svoju državu od srca volim i mislim da jedna loše odigrana utakmica ne smije biti razlog da me se više ne poziva", dodao je Jahić na kraju razgovora za SportSport.ba.

S obzirom na povredu Borisa Pandže, Sušić bi definitivno mogao imati koristi od provjerenog i iskusnig fudbalera kakav je Jahić. Osim toga, Jahić je igrač koji je u karijeri igrao sve pozicije u ekipi, osim golmana. U karijeri je odigrao 20 utakmica u dresu Zmajeva i postigao jedan gol.


Cristiano Ronaldo udara Sanela Jahica by MrBlackHoleMoon

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.