Jahić: Odlazim na ljeto, mogao sam danas igrati u Deportivu

Bivši reprezentativac BiH za SportSport.ba

Jahić: Odlazim na ljeto, mogao sam danas igrati u Deportivu

Sanel Jahić, bivši bh. reprezentativac, na kraju sezone napustit će redove švicarskog prvoligaša Grasshoppersa. 

Takva odluka 33-godišnjeg odbrambenog fudbalera rezultirala je izostavljanjem iz početne postave Grasshoppersa, a trener Pierluigi Tami na njegovoj poziciji odlučio je šansu za igru pružati mlađim fudbalerima. 

"Razgovarao sam već sa ljudima iz kluba i poručio sam da želim otići. Nisam pretjerano zadovoljan sa svojim igrama u ovoj sezoni, obzirom da ni rezultati kluba nisu zadovoljavajući. Ja ću do kraja sezone davati svoj maksimum na treninzima, a isto tako i na utakmicama ako dobijem priliku", kazao je Jahič na početku razgovora za SportSport.ba. 

Grasshoppers nakon 25. odigranih kola zauzima sedmu poziciju u švicarskom prvenstvu, a Jahić ističe da ne može biti zadovoljan rezultatima u ovoj sezoni. 

"Nadali smo se mnogim boljim rezultatima, tako da nisam zadovoljan. Mi u ovoj sezoni nemamo neki cilj, jer ne možemo se plasirati u Evropu, ispali smo iz Kupa i preostaje nam samo da do kraja sezone pokušamo pružati što bolje rezultate. Pokušat ćemo uvezati nekoliko dobrih rezultata i barem sezonu okončati na četvrtom mjestu."

Jahić je već u zimskom prijelaznom roku imao mogućnost da promijeni sredinu. Za njegove usluge bio je zainteresovan španski Deportivo, ali...

"Krivo mi je što nisam prešao u Deportivo. Dva dana prije kraja prijelaznog roka Deportivo me želio dovesti, ali na kraju Grasshoppers nije imao dovoljno defanzivaca i morao sam ostati. Prijelazni rok se bio završio, ponuda Deportiva je nestala i žao mi je što je na kraju ovako ispalo. Danas sam mogao igrati u jednoj od najjačih liga", riječi su razočaranog Jahića, koji s velikim zanimanjem prati dešavanja u bh. reprezentaciji. 

"Drago mi je što smo počeli bilježiti dobre rezultate. Pratim reprezentaciju uvijek i bitno je da danas na čelu imamo čovjeka sa iskustvom koji zna kako vratiti samopouzdanje u ekipu", završio je Jahić. 

Podsjećanja radi, Jahić je u redove Grasshoppersa dospio u na ljeto prošle godine iz škotskog St. Johnstonea. Tokom dosadašnje karijere još je nastupao za Karabukspor, APOEL, AEK, Aris, Željezničar, Meridu, Las Palmas, Sochaux (B) i R. Straßburg, a za reprezentaciju BiH upisao je 24 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.