Jahić odveo Slobodu u finale
Mujkić je spasio svoju mrežu i protiv Širokog Brijega

Tuzlaci savladali Široki Brijeg

Jahić odveo Slobodu u finale

Fudbaleri Slobode izborili su plasman u finalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na stadionu Tušanj u revanš meču polufinala najmasovnijeg takmičenja naše zemlje savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0, te tako nadoknadili minus od jednog gola zaostatka iz prvog meča.

Trenutak odluke dogodio se u šestoj minuti kada je Adnan Jahić matirao gostujućeg golmana Dejana Bandovića. Tuzlacima je ovo drugo uzastopno finale, a u prošloj sezoni na korak do osvajanja naslova zaustavio ih Zrinjski, koji je danas, nešto ranije eliminisan od Slavije.

1:0 – Jahić

Tuzlaci su bolje otvorili utakmicu, a nakon početnog ispitivanja snaga, iz prve ozbiljnije prilike došli su do željenog vodstva. Brzonogi Almir Bekić centrirao je sa lijeve strane, a na drugoj stativu našao se usamljeni Jahić, koji je topovskim udarcem pogodio donji desni ugao Bandovićeve mreže. Pogodatk je označio početak slavlja Slobodinih navijača koji su tokom svih 90 minuta bezrezervno bordili svoje izabranike do velikog trijumfa.

Do kraja prvog poluvremena igralo se većinom na sredini terena, a Širokobriježani su opasno zaprijetili u posljednjim trenucima prvog dijela susreta. Nakon centaršuta Dalibora Šilića, najbolje se snalazi Brazilac Wagner, koji je šutirao glavom, ali je lopta za koji centimetar otišla pored gola.

Sloboda – Široki Brijeg 1:0
Strijelac: 1:0 Jahić (6).
TUZLA – Stadion Tušanj. Gledalaca: 3.500. Žuti kartoni: Mujkić, E. Kuduzović, Mikelini, Sarajlić (Sloboda), Perajica, Martinović (Široki Brijeg).
SLOBODA: Mujkić, Krasić, E. Kuduzović, Mikelini, Prodanović, Jahić, Hasić /od 88. Mujić/, Sarajlić /od 53. Omić/, Okanović, Bekić /od 90. S. Kuduzović/, Mešić. Trener: Sakib Malkočević. 
ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Božić, Barišić, Topić, Brekalo, Jurić, Martinović, Šilić, Wagner, Bubalo /od 54. Perajica/, Zovko /od 75. Flavio/. Trener: Ivan Katalinić.
Sudija: Anto Živković /Orašje/.
Mujkić uspješniji od Wagnera

U nesadržajnih 90 minuta, gosti su do kraja meča samo iz još jedna prilike imali mogućnost da izjednače rezultat i da osiguraju plasman u polufinale. Ponovo je u glavnoj ulozi kod gostiju bio Wagner, no ovaj put šut Brazilca odbranio je golman Denis Mujkić.

Posljednji sudijski zvižduk oraškog arbitra Ante Živkovića svi su dočekali na nogama, obzirom da će Sloboda u finalu protiv Slavije i kroz najmasovnije takmičenje imati priliku da izbori plasman u Kup UEFA. Podsjetimo, Tuzlaci u Evropi nisu igrali pune 32 godine!

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.