Jajčani iznenadili Orašje: Osvojili bod, žale za tri

Metalleghe konačno proigrao

Jajčani iznenadili Orašje: Osvojili bod, žale za tri

S. Mlaćo

Iako je Orašje bilo blagi favorit, nogometaši Metalleghea iz Jajca kući se iz iz grada na Savi vratili sa jednim bodom (1:1).

Jajčani su pružili veoma dobru partiju, dominirali u prvom poluvremenu, te prema mišljenju mnogih zaslužili cjelokupan plijen. Romeo Šapina definitivno je nadmudrio svog kolegu Matu Neretljaka, koji vjerovano nije očekivao da će popularni Kraljevi, koje je vodio prošle sezone u Premijer ligi, na stadionu Goal pružiti jednu od svojih najboljih partija ove sezone.

U Metallegheu mogu žaliti za propuštenim prilikama u prvom poluvremenu kada su već mogli riješiti pitanje pobjednika, ali tri boda koštala ih je velika pogreška golmana Ramića. Doduše, Ramić je na kraju i spasio Metalleghe poraza, s obzirom da je imao bravuroznu intervenciju u posljednjim sekundama ovog meča 8. kola Prve lige FBiH.

Bilo kako bilo, u Jajcu mogu biti zadovoljni. Jajčani imaju sedam osvojenih bodova, a u subotu im na Mračaj dolazi Travnik, posljednjeplasirana momčad lige. Romeo Šapina, šef struke Metalleghea, imat će mnogo bolji izbor igrača u ovom meču i sigurno će jurišati na drugu pobjedu u sezoni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ukoliko to i ostvare, popularni Kraljevi doći će na sredinu tabele, a onda mirnije ući u nastavak sezone. U Metallegheu vjeruju da će im se osmjehnuti i sreća, koja im baš i nije bila saveznik na početku sezone. Kada se sve to poklopi, na Mračaju će se mnogo lakše disati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi