Jakovljević i Ćebić u Barseloni prezentuju svoj rad

O savremenom načinu liječenja sportskih povreda

Jakovljević i Ćebić u Barseloni prezentuju svoj rad

D. Kurbegović

Doktor Aleksandar Jakovljević i fizioterapeut Siniša Ćebić prezentovaće u Barceloni svoj rad o savremenom načinu liječenja sportskih povreda.

Rad banjalučkih medicinara pod nazivom „Liječenje povreda mišića plazmom obogaćenom trombocitima“  izabran je među 40 stručnih radova koji će biti prezentovani na kongresu „Budućnost fudbalske medicine“ koji se održava od 13. do 15. maja na stadionu Kamp Nou u Barselonu.

Biće ovo prvi put da neko od medicinskih radnika s ovih prostora prezentuje rad na prestižnom kongresu na kojem sudjeluje oko 2.000 ljudi iz ove oblasti iz cijelog svijeta.

"Prezentovaćemo taj naš prikaz slučaja oporavka od povrede koji je bio vrlo uspješan jer smo fudbalera Mladena Veselinovića u potpunosti oporavili za samo tri sedmice koristeći najsavremenije metode, plazmom obogaćenom trombocitima. Osim toga, naravno, korištena je i hiperbarična komora i klasične metode fizikalne terapije“, kaže Dr Jakovljević.

Fizioterapeut Siniša Ćebić, inače član stručnog štaba fudbalske reprezentacije BiH, kaže da je učešće na kongresu u Barceloni izuzetno važno.

„Želimo pokazati da i mi pratimo najsavremenije svjetske metode u sportskoj medicini, a osim toga u Barceloni ćemo upoznati naše kolege iz cijelog svijeta, vidjeti nove i korisne stvari u liječenju sportista“, istakao je Ćebić.

Jakovljević i Ćebić rade s velikim brojem vrhunskih sportista koji se pripremaju, liječe ili oporavljaju kod njih, a ističu da je njihova želja da šire svoja znanja na ljude u klubovima koji su zainteresovani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi