Jakupović: Cilj Rudara je plasman u Premijer ligu BiH

Član Rudara iz Prijedora

Jakupović: Cilj Rudara je plasman u Premijer ligu BiH

S. Mlaćo

Pobjedom nad FK Podrinje (1:2), Rudar iz Prijedora krenuo je u novu sezonu 1. lige RS.

Pogotci Ognjena Aćimovića, te Draška Lolića u posljednjim sekundama meča u Janji bili su dovoljni za prvo slavlje igrača Rudara u novoj sezoni, a već u subotu će pred svojim navijačima imati priliku da na svoj konto dodaju još tri boda.

U Prijedoru stiže Napredak koji je u prvom kolu na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladao Slogu Doboj. Svih 90. minuta za Rudar je upisao povratnik u ovaj klub Demir Jakupović.

"Utakmica u Janji je bilo očekivano teška, ali zasluženo smo osvojili tri boda, što nam daje podstrek za naredni meč sa novajlijom u ligi", priča Jakupović na početku razgovora za SportSport.ba.

Vjeruje u nova tri boda.

"Napredak je nepoznanica za nas, ali nema opuštanja i lako osvojenih bodova. Ozbiljno i snažno ćemo ući u utakmicu sa željom da pred svojim navijačima stignemo do pobjede", kaže Jakupović.

U nekadašnjem članu Premijer lige BiH ne kriju svoje ambicije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Ambicije kluba i mene kao igrača se podudaraju. Cilj je osvajanje titule šampiona 1. lige Republike Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH", dodao je Jakupović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi