Jakupović očito ne može prežaliti što nije branio za BiH

Sada brani u Premiershipu

Jakupović očito ne može prežaliti što nije branio za BiH

Švicarski golman bh. porijekla Eldin Jakupović u jučerašnjem trijumfu Hull Cityja predstavio je nove rukavice. 

Jakupović je zadobio je povjerenje trenera Hull Cityja i na visokom nivou je branio u pobjedi nad aktuelnim šampionom Leicesterom (2:1), a ono što je skrenulo pažnju bh. javnosti su rukavice koje je nosio na KCOM stadionu. 

Da Jakupović nije zaboravio gdje je rođen potvrđuje i činjenica da njegove nove rukavice pored prezimena krasi i zastava BiH. U intervjuu koji je dao prošle godine za SportSport.ba priznao je da i danas žali što nije branio za našu zemlju, a odluku da prihvati poziv Švicarske opravdao je riječima: 

"Bivši bh. selektor Blaž Slišković mi je jasno rekao da mu nisam potreban i da ima svoja tri golmana na koje ozbiljno računa. Za mene je u tim godinama bilo bitno da igram za reprezentaciju, ali nakon tih riječi nisam imao mnogo izbora i prihvatio sam na kraju poziv iz Švicarske. Ipak, danas se kajem. Da sam zreo kao danas sigurno bih čekao svoju šansu, ali u tom periodu nije postojao neko ko bi me mogao najbolje savjetovati", kazao je Jakupović.

Ovaj 31-godišnji golman za "A" reprezentaciju Švicarske je odigrao samo jednu utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi