Jakupović: Želim svojim igrama opravdati dolazak u Čelik

Pojačanje Zeničana za SportSport.ba

Jakupović: Želim svojim igrama opravdati dolazak u Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra putuju za Zlatibor, gdje će odraditi drugu od ukupno tri faze koje je pred nogometašie postavio trener Vlado Jagodić. Još je neizvjesno da li će se u autobusu sutra pojaviti Jasmin Mešanović i Saša Kajkut koji su na meti inostranih klubova, ali sigurno je da će njihov krajnji status biti poznat kroz nekoliko narednih dana.

Prvo i dosad jedino pojačanje Čelika, mladi reprezentativac i bivši igrač švicarskog Winterhura Sead Jakupovića za SportSport.ba kazao je svoja očekivanja od boravka na Bilinom polju, te predstojećoj sezoni u kojoj Zeničani imaju velike ambicije.

Na Bilino polje je došao kako bi pojačao konkurenciju u odbrani crno-crveni

"U Zenici sam tek nekoliko dana i stvarno sam oduševljen kako gradom, tako i prijemom saigraća u Čeliku. Imamo odlične uvjete za treniranje, a polako se navikavam na novu sredinu i treninge sa novim klubom. Ja sam došao da se afirmišem u karijeri i pomognem klubu u borbi za vrh tabele. Želim svojim igrama opravdati dolazak u Čelik, a na meni je da se do početka prvenstva nametnem treneru koji mi je i selektor u mladoj reprezentaciji za što veću minutažu. Znam da u zadnjoj liniji igraju Horić i Jusić koji su sjajni stoperi, ali ja vjerujem u sebe i siguran sam da ću imati šansu da pokažem svoje kvalitete", nada se 20-godišnji defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik naredne sezone želi borbu za vrh Premijer lige

"Upoznat sam ambicijama kluba i zato sam potpisao ugovor na dvije godine, te se nadam da će period koji provedem u Čeliku biti uspješan kako za klub tako i za mene. Vjerujem da ću i igrama ovdje zadržati status mladog reprezentativca jer velika je stvar nositi dres reprezentacije. Čuo sam da klub ima sjajne navijače i jedva čekam da istrčim na teren u uzavreloj atmosferi. Zaista sam uvjeren da ćemo naredne sezone napraviti dobar rezultat i vratiti ovaj veliki klub u vrh nogometa u BiH", završio je razgovor za SportSport.ba Sead Jakupović pojačanje Čelika na poziciji stopera.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.