"Janjičić se nakon jednog razgovora više nije javljao"
Foto: hsv.de

NSBiH želio veznjaka u našoj selekciji

"Janjičić se nakon jednog razgovora više nije javljao"

M. Šljivak

Vezni igrač njemačkog HSV-a Vasilije Janjičić (19) u budućnosti će nastupati za selekciju Srbije.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je igrao za omladinske kategorije Švicarske, ali s obzirom na to da su mu roditelji iz Bijeljine, imao je pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Međutim, talentovani veznjak se na kraju odlučio zaigrati za Srbiju čiji je poziv prihvatio, iako su iz NSBiH obavili pregovore sa ovim igračem.

Elmir Pilav, Izvršni direktor za sport FSBiH, istakao je za SportSport. ba kako je Zvjezdan Misimović razgovarao sa Janjičićem i da se nakon razgovora ovaj fudbaler više nije javljao na telefon.

"Kontaktirali smo Janjičića još u maju. Željeli smo da igra za Bosnu i Hercegovinu. Ja sam pokušavao kontaktirati njegovog oca, a Zvjezdan Misimović je pričao sa igračem. Tada je rekao da mu treba vremena da razmisli. Nije održao riječ i poslije se nije javljao", rekao je Pilav za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Očigledno je na kraju želja mladog igrača presudila u odabiru nacionalnog tima i on će nastupati pod zastavom Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi