Janjoš: Nadam se nastavku lijepe priče

Trener Olimpica optimista pred utakmicu sa Čelikom

Janjoš: Nadam se nastavku lijepe priče

Fudbaleri Olimpica su plasmanom u polufinale kupa ostvarili najveći uspjeh u klupskoj historiji, ali trener najmlađeg sarajevskog Premijerligaša Mehmed Janjoš večeras očekuje nastavak ove dobre priče.

"Plasman u polufinale je najveći uspjeh kluba, ali očekujem prolazak u finale i nastavak ove lijepe priče", s optimizmom najavljuje večerašnji meč sa Čelikom Mehmed Janjoš Čala, ali smatra da neće biti nimalo lako.

"Očekujem jednu tešku utakmicu, jer Čelik je odlična ekipa. Najopasniji su u polukontrama i kontrama gdje su najopasniji Adilović, Purić, Hadžić i Džafić, ali imamo i mi svoje adute", kaže Janjoš.

"Rezultat je takav da daje priliku i jednima i drugima da se s pravom nadaju prolasku dalje. Bilo bi sjajno kada bi mi bili ti koji bi se plasirali u finale", ističe Janjoš, koji nije želio prognozirati ishod drugog polufinala između Širokog i Željezničara.

"Ja prije svega očekujem naš plasman u finale, a ko bi nam bio protivnik ne razmišljam o tome. Možda bi bilo dobro da to bude Željezničar, jer bi onda finale bilo pravi spektakl".

Što se tiče sastava Mehmed Janjoš večeras ne može računati na Mirzu Rizvanovića, Asima Škaljića, Almira Plisku i Harisa Harbu, jer nemaju pravo nastupa u kupu, ali Janjoš kaže da to ne smije biti opravdanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.