Janjoš na press konferenciji

Janjoš: Najljepši osjećaj je vratiti se kući

M. Šljivak

Mehmed Janjoš novi je trener FK Sarajevo.

On je danas predstavljen na press konferenciji, a cilj je vratiti klub u vrh.

"Hvala svima na dobrodošlici. Najljepše se vratiti kući, ali ja nisam nikad odlazio iz FK Sarajevo. Vrijeme je pred nama i pokazaće koliko je ovaj stručni štab može pokazati. Svima nam je potrebno veliko zajedništvo, već je sedam kola prošlo i sve je bliže polusezona. Trebamo dati maksimalan napor, dati sve od sebe i onda vidjeti šta dalje", rekao je Janjoš, te je dodao:

"Gledao sam utakmice, dobro znam kadar kluba, ali nadam se da ću još bolje upoznati ekipu u Čitluku. Ono što sam vidio je da FK Sarajevo ima potencijal i smatram da se možemo boriti za Evropu. Samopouzdanje je pljuljano, neshvatljive su greške koje igrači prave. Prelazni rok je već pri kraju, mi imamo to što imamo i moramo da izvučemo sezonu sa ovim kadrom", istakao je Janjoš.

On je sa sobom doveo i stručni štab.

"Dosadašnji treneri neće ostati. Repuh i Švrakić će mi asistirati, angažovat ćemo konicionog trenera iz Akademije Kačara, Sarajevo vrlo teško stvara šanse. Koji je razlog, to još ne znam, ali moramo igrati agresivnije i postizati što više golova".

O situaciji s navijačima je rekao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne trebaju nam ratovi. FK Sarajevo ne može bez navijača, ali igrači moraju imati odgovornost, ali svi mi u klubu moramo gledati kakav će navijač otići sa stadiona. Na nama je sve da učinimo kako bi navijači dolazili na utakmicu", istakao je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi