Janjoš: Prošla je dalje sretnija ekipa

Sloboda - Olimpic 1:1 (penali, 5:6)

Janjoš: Prošla je dalje sretnija ekipa

Olimpic se plasirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedivši Slobodu nakon izviđenja penala, jer su obje utakmce, i na Koševu i na Tušnju završene rezultatom 1:1. Trener Olimpica, Muhamed Janjoš nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

Šef stručnog štaba sarajevskih Vukova ističe da su ekipe bile ravnopravne, te da je dalje prošla ona sa više sreće.

"Bila je ovo jedna veoma teška utakmica. Igrali smo tri utakmice sa Slobodom i upisali sve remije. Mislim da su ekipe bile podjednake, a sretnija je prošla dalje. Sve ono što smo propustili na Koševu u prvoj utakmici, jučer nam se vratilo", rekao je Mehmed Janjoš za SportSport.ba.

Bivši trener Sarajeva i Jedinstva iz Bihaća je na klupi Olimpica naslijedio Edina Prljaču, ali u dosadašnjih pet utakmica koliko je vodio sarajevski klub nije ostvario pobjedu (izuzmemo li penale). Ipak, to 53-godišnjeg stručnjaka uopšte ne brine.

"Apsulutno me ne brine što još nemamo pobjedu. Danas smo napravili jedan sjajan rezultat, Olimpic je prvi put u historiji prošao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Ovo je jedna sjajna i malda ekipa. Prije svega igrači su ti koji su najzaslužniji za ovaj rezultat."

"Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate u preostale dvije prvenstvene utakmice, te da ćemo u nastavku Premijer lige na proljeće igrati još polje i izboriti plasman u Europu", rekao je za kraj razgovora Mehmed Janjoš, koji je kao igrač sa Sarajevom osvojio titulu prvaka bivše Jugoslavije 1985.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.