Održana press konferencija

Janjoš: U dobroj smo poziciji, ali se ne smijemo opustiti

FK Sarajevo će u 18. kolu Premijer lige BiH na Koševu dočekati Radnik i tako jesenji dio sezone okončati utakmicom na domaćem terenu.

Pred ovaj meč su se predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš i fudbaler Almir Bekić.

"Moram reći da je situacija u ekipi jako dobra. Nalazimo se u pravoj seriji koju želimo da zadržimo. Na ovoj utakmici nećemo računati na Balića, a možda ni na Mihojevića. To ćemo odlučiti pred utakmicu", rekao je Janjoš, koji je potom nastavio:

"Dolazi nam tim koji je najbolji gost u ligi. U ime svoje ekipe mogu obećati bespoštednu borbu i nadam se da će rezultat biti povoljan za nas. Radnik je iskusna ekipa koja je ove sezone nastavila tamo gdje je stala u prošloj. To je tim koji ima dosta dobrih internacionalaca i kvalitetno je vođen sa klupe".

"Mislim da smo sada u dobroj poziciji gledajući osvojene bodove, ali ne smijemo se opustiti. Pogledajte Zrinjski koji je u tri kola prokockao veliku prednost u odnosu na ostale klubove iz vrha, tako da treba biti na oprezu", zaključio je trener Sarajeva.

Almir Bekić je poručio da se njegova ekipa nije odrekla borbe za najviši plasman, te da će utakmica sa Radnikom biti dosta zahtjevna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

"Čeka nas jedna jako bitna i teška utakmica u nedjelju. Već četiri utakmice nismo izgubili i želimo taj niz i nastaviti. Kada pobjeđujete, ljepše je raditi i na treninzima. Pozivam navijače da nas podrže na ovoj utakmici. Od titule nismo odustali. Idemo od utakmice do utakmice i trenutno je najvažnija ova koja se igra u nedjelju. Za ostalo ćemo vidjeti", riječi su fudbalera Sarajeva.

Meč Sarajeva i Radnika igra se u nedjelju s početkom u 13:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi