Član stručnog štaba BiH

Janković: Svjesni smo koliko je važna prva utakmica

Novinarima se u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obratio i pomoćni trener bh. reprezentacije Igor Janković. 

Janković je u svom obraćanju medijima istakao da su u stručnom štabu zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema, a osvrnuo se i na predstojeću utakmicu sa Estonijom. 

"Svi igrači su na okupu. Sa dosadašnjim dijelom priprema smo izuzetno zadovoljno, ekipa je svjesna situacije i prve utakmice koja nam slijedi. Ozbiljno pristupamo poslu i spremamo se za meč", kazao je Janković.

Protiv Estonije će, kako stvari stoje, biti svi na raspolaganju. 

Svi su zdravi, mada je bilo manjih udaraca, ali medicinski tim je sve zaliječio. Svi rade danas sa punim intenzitetom i nemamo problema sa povredama." 

Današnja prijateljska utakmica između Estonije i Malta bit će prilika da se dodatno analizira protivnik. 

"Pratit ćemo tu utakmicu i sve segmente Estonije, tako da nam neće biti nepoznanica za nadolezeći meč koji se igra 6. septembra u Zenici."

Janković je svjestan koliko je važno pobjedom otvoriti kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Na Evropskom prvenstvu koje je nedavno završeno vidjeli smo da nema favorita, sve reprezentacije igraju dobro i nema laganih protivnika. Mi smo analizirali svaki segment njihove igre, a sada igrači trebaju dati svoj maksimum i da dođemo do prve probleme. Svjesni smo koliko nas je prva utakmica u prošlim kvalifikacijama koštala", podsjetio je Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi