Japanac na probi u banjalučkom Borcu

Stigao iz Dinama dva

Japanac na probi u banjalučkom Borcu

D. Vejo

Japanski fudbaler Rio Suzuki jučer je stigao u redove banjalučkog Borca, gdje će imati priliku da se u narednih sedam dana nametne šefu struke Vuletu Trivunoviću, a ukoliko zadovolji ukus rukovodstva crveno-plavih, sve su prilike da će ostati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Naime, pomenuti 19-godišnjak, u Banja Luku je stigao iz redova zagrebačkog Dinama dva, s kojim je trenirao nepunih mjesec dana.

Igra na poziciji lijevog krilnog napadača, a već danas je imao priliku da zaigra u crveno-plavom dresu. Suzuki je u igru ušao u 80. minuti susreta, a svojom brzinom pravio je dosta problema zadnjoj liniji Zvijezde što je naišlo na pohvale od strane stratega banjalučkog sastava, dok je također pobrao i simpatije svih prisutnih na tribinama.

Japanac je učestvovao kod drugog gola Borca, gdje je nakon njegovog šuta na odbijenu loptu naletio Guzina koji je istu pospremio u mrežu protivnika za 2:2.

U redovima Borca, Suzuki će ostati još sedam dana, a novu priliku da zaigra imat će već naredne subote kada Velikan iz Platonove ima generalnu provjeru protiv Kozare u Gradišci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi