Trener Sarajeva zadovoljan radom svojih fudbalera u Čitluku

Jarni: Pregovori sa još dva igrača su u završnoj fazi

FK Sarajevo danas je u prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za nastavak sezone u Čitluku slavilo protiv Brotnja rezultatom 4:0. 

Tako je novi šef stručnog štaba ekipe sa Koševa svoj mandat na klupi bordo tima počeo pobjedom. Osim visokog trijumfa Jarnija sigurno raduje i činjenica da su se u strijelce upisala četiri različita igrača. 

"Očekivao sam da će biti dosta teško. Momci su zaista radili vrijedno i moram ih pohvaliti. Ovo je tek drugi dio priprema. Noge su dosta teške, lopta nije slušala, malo je bježala, što je normalno u ovoj fazi priprema. Ono što je mene interesovalo to sam i vidio," rekao je Jarni. 

Vremenski uslovi u Čitluku u posljednjih nekoliko dana bili su jako teški, ali danas je sunce ipak "okupalo" ovaj hercegovački gradić. Jarni međutim ističe kako je zadovoljan onim što ekipa ima na raspolaganju na jugu naše zemlje.  

"Što se tiče uslova, hotela i terena sve je bilo zaista sjajno. Vrijeme nas sa druge strane nije poslužilo, danas je tek prvi dan da je izašlo sunce nakon što je dva, tri dana padala kiša. Zbog toga smo i pomjerili utakmicu za danas," istakao je Jarni. 

Jarni još uvijek prolazi proces upoznavanja sa igračima, ali ističe kako mu je pomoćni trener, Dženan Ušćuplić od velike pomoći. 

"Zahvaljujući mojim saradnicima Ušćupliću, kondicionom treneru Seferoviću i Dariju Pavloviću, vrlo brzo upoznao igrače. Ono što je mene interesovalo jesu ljudske kvalitete i psihička pripremljenost, a fizičke ću vidjeti i sam. Mogu reći da sam u četiri, pet dana već znao sve igrače po imenu. Momci su za sada jako dobri, rade, slušaju, upijaju sve što im govori i nadam se da će tako ostati do kraja," istakao je Jarni. 

Sarajevo nakon povratka iz Čitluka ide u Antaliju gdje će odraditi posljednji dio priprema. Bordo tim će u Turskoj igrati sa jako kvalitetnim protivnicima koji će pokazati gdje se Sarajevo nalazi u ovom trenutku. 

"Slijede utakmice sa pravim protivnicima i definitivno će se tu vidjeti ono što će nam trebati i ono što možemo nadograditi. Međutim mislim da se ni tu neće vidjeti prava slika. Mi smo u Antaliji 15 dana i kada se vratimo ostat će nam još 15 dana do početka prvenstva, tako da se sve može popraviti i u tom periodu," rekao je Jarni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva ističe kako je zadovoljan igrama pojačanja Sarajeva, te ističe da bi klub trebala pojačati još dva igrača sa kojima je klub iz Titove jako blizu dogovora. 

"Došao je Barić, Purić danas nije nastupio zbog malog bola u leđima. Tu je i Velkoski i mislim da je ovo što su danas pokazali sasvim zadovoljavajuće za ovaj dio priprema. Koliko ja znam trebala bi doći još bar dva igrača, koji su pred kraj pregovora sa klubom. Tako da ćemo sačekati još par dana i u Antaliju će ići ekipa koja će iznijeti ovaj dio prvenstva," završio je Jarni. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije