Održana press konferencija pred revanš susret Kupa BiH

Jarni: Spremni smo na sve izazove u sutrašnjoj utakmici

FK Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti Željezničar. 

Danas je u protorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se ispred FK Sarajevo prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba Robert Jarni i defanzivac bordo tima, Amer Dupovac. 

"Svi znamo da je sutra jedna velika utakmica. Derbiji su uvijek neizvjesni i pitanje je kako će ko izaći na teren. Mi smo maksimalno spremni i jedva čekamo početak. Spremni smo na sve izazove koje će Željezničar staviti pred nas. Očekujemo veliku podršku i nadam se da će utakmica biti dobra kao ona na Grbavici," rekao je Robert Jarni.

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac ističe kako prednost gola u gostima u derbiju ne znači ništa, te da će on i njegovi saigrači uraditi sve da izbore plasman u polufinale Kupa BiH. 

"Kao što je šef rekao imamo pozitivan rezultat, ali to u derbiju ne znači ništa. Možemo obećati samo da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje," rekao je kapiten Sarajeva, Amer Dupovac. 

Direktor Sarajeva Dino Selimović upoznao je prisutne medije o svim tehničkim detaljima pred sutrašnji duel. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Broj kamera i medija na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu govori koliko je ova utakmica praznik fudbala u Sarajevu. Odluku Saveza da navijači Željezničara sa obilježjima ne mogu doći na utakmicu moramo ispoštovati. Moram se osvrnuti na bezbjednost. Održali smo nekoliko sastanaka sa MUP-om KS, zaštitarskim agencijama, te predstavnicima FK Željezničar. Kontrole će biti postavljene ispred stadiona i niko ko ne bude imao kartu neće moći ući u krug stadiona Asim Ferhatović Hase. Kapije će biti otvorene dva i pol sata prije početka utakmice," rekao je Selimović i dodao: 

"Utakmica će se raditi sa 16 kamera i bit će na nivou prenosa Lige prvaka. Moram na kraju podcrtati da se Sarajevo uključilo u akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje teško oboljele djevojčice Taire-Merjem Šanjta. Od svake prodane ulaznice jedna KM bit će uplaćena na račun za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Taire-Merjem Šanjta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.