Jazvin: Bosna Sema nema šta tražiti u Čapljini

Prvi strijelac Čapljine

Jazvin: Bosna Sema nema šta tražiti u Čapljini

Čapljina se nakon 14. odigranih kola nalazi u nezavidnoj situaciji u Prvoj ligi Federacije BiH.

Izabranici Tomislava Raguža sutra na domaćem terenu moraju pobijediti Bosna Semu ako žele sebi stvoriti povoljniju situaciju, a toga je svjestan i Salko Jazvin koji je sa pet postignutih golova prvi strijelac Čapljine. 

"Očekuje nas teška utakmica protiv Bosna Seme. Nema potrebe da se puno filozofira, samo pobjeda dolazi u obzir i dat ćemo svoj maksimum da to i ostvarimo. Mi, naravno, našeg protivnika respektujemo, ali mišljenja sam da ovoga puta nemaju šta tražiti na stadionu Bjelave", kazao nam je Jazvin. 

Na tabeli Čapljina zauzima 14. poziciju i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za opstanak. 

"Ova sezona je definitivno ispod svih očekivanja. Ne možemo nikako biti zadovoljni. Sreća nam je okrenula leđa, jer u mnogim utakmicama smo bili blizu pobjede i na kraju smo gubili. Definitivno je moglo bolje", ističe Jazvin. 

Jazvin se nada da će seriju dobrih nastupa nastaviti protiv Bosne.

"Sa pet postignutih golova opet sam najbolji strijelac Čapljine i ispunio sam neki svoj minimum. Na kontu također imam i nekoliko asistencija, tako da mogu biti zadovoljan. Nadam se pogotku i u sutrašnjoj utakmici."

Za dovođenje Jazvina ljetos se interesovalo nekoliko premijerligaša, ali na kraju do promjene sredine nije došlo.

"U ovom trenutku razmišljam samo o Čapljini. Ipak, svakom igraču je cilj da unapravi iskorak u karijeri, tako da ne isključujem mogućnost da odem na zimu. Već su me kontaktirali neki klubovi iz Prve lige FBiH i Premijer lige BiH, pa ćemo na kraju vidjeti šta će biti od cijele priče. Nadam se najboljem", riječi su Jazvina. 

Podsjećamo, Jazvin je u Čapljinu stigao 2015. godine iz Dunajske Strede (Slovačka) nakon što je prethodno bio u omladinskom pogonu Željezničara i Veleža. Prema Transfermarktu je najskuplji igrač u Prvoj ligi FBiH i njegova vrijednost se procjenjuje na 250.000 eura. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi