Ivica Osim u svom stilu

"Jedina državna organizacija koja funkcioniše normalno"

E. Škorić

Legendarn Ivica Osim govorio je pred novinarima nakon što se završila Izborna Skupština NFSBiH.

Novinar je na početku postavio pitanje Osimu koje je glasilo: "Kada će ova država profunckionisati kao nogometni Savez?", a legendarni Osim mu je odgovorio: "Nisam u školi jeb***".

Osim smatra da je Nogometni savez BiH najuspješnija organizacija u državi, te smatra da bi svi zajedno trebali da je podrže u budućnosti.

"Mogu samo da se zahvalim za sva ova priznanja. Volio bih da svi zajedno učestvujemo u ovome. Ovo je jedina državna organizacija koja funkcioniše normalno. Multikulturalna, bez problema. Svi pričaju o novcu, a to je najgora stvar. Ne znam zašto smo toliko prepotentni da mislimo da moramo pobjeđivati. Fudbal jeste najljepša sporedna stvar, ali sporedna nije nikako kod nas. I vi morte biti objektivniji i radi igrača i radi publike. Sigurno da zaostajemo za svijetom sa infrastrukturom, a to je skupo i ne ide tako brzo. Šta više mogu da naprave ljudi koji sjede u Izvršnom odboru? Ne mogu više da igraju. Ovi što su igrali, oni su otišli", u svom će stilu legendarni Osim, pa je na kraju poručio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Budite sigurni da nas nećete lako zavaditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi