"Jedino nas grozni tereni mogu usporiti na našem putu"

Mirza Varešanović, trener Olimpika

"Jedino nas grozni tereni mogu usporiti na našem putu"

Fudbaleri Olimpika nalaze se na diobi prvog mjesta Prve lige FBiH i definitivno će sa još nekoliko timova voditi glavnu riječ oko putnika u Premijer ligu dogodine.

Olimpik je prije dvije godine bio pred gašanjem, a onda je ubrizgana u klub nova energija. 

Premda se s novom Upravom nisu uspjeli iščupati iz gliba u koji su upali i izboriti opstanak u elitnom rangu, čini se da su danas organizovaniji od pola premijerligaških klubova.

"To je istina. Imamo zaista Upravu koja ispunjava sve zahtjeve struke, čak i više od toga. U takvim uslovima automatski je ljepše i komotnije raditi. Da nije tako, sigurno ni ja ne bih ponovo prihvatio posao trenera. Sve zahtjeve koje sam iznio, klub na čelu sa Damirom Dizdarom je ispunio i sada je na nama da se borimo za povratak u elitu.", govori trener MIrza Varešanović s kojim je Olimpik osvojio jedini svoj trofej od osnivanja, Kup BiH.

Mirzi na početku sezone nije nimalo lako.

"Uvijek je teško kada imate mnogo novih igrača, ekipa je potpuno nova i potrebno je vrijeme da se to sve posloži. I ja sam novi, pa je i igračima potrebo da se naviknu, no sad za sad ide jako dobro. Nakon sedam kola nalazimo se u vrhu, mogli smo osvojiti još nekoliko bodova, ali zadovoljan sam i sa ovim saldom. Najbitnije da iz dana u dan vidim napredak, iz utakmice u utakmicu ekipa dobiva konture nečega što sam zamislio kako bi trebalo izgledati."

Varešanović se nije libio otkriti šta bi mu mogao biti najveći problem na putu ka Premijer ligi.

"Gostujući tereni, definitivno! Ne zbog suđenja ili nekog straha, nego zato što je većina zaista u lošem stanju, a to nikako ne odgovara igri kakvoj mi težimo. Sada pogotovo kada ide lošije vrijeme, tereni će biti još gori. Na nekim stadionima oni su toliko grozni, da ne znam uopće kako su dobili dozvolu da se na njima igra."

Osim što su prvom timu omogućeni svi uslovi, klub se uporedo razvija i u drugim segmentima. Reorganizirana je omladinska škola pa i zbog toga Varešanović "skida kapu" trenutnoj Upravi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sve je posloženo onako kako treba. U školi sada rade novi treneri, a masovnost je podignuta na najveći nivo. Kada imam vremena gledam njihove treninge, kadeta, juniora. Zaista sve funkcioniše besprijekorno, od vrha pa sve do pjetlića."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi