Jedinstven slučaj u BiH: Trener vodi klub potpuno besplatno

Otkrio i razloge takve odluke

Jedinstven slučaj u BiH: Trener vodi klub potpuno besplatno

S. Mlaćo

Novi trener Radničkog iz Lukavca Milenko Bošnjaković napravio je pravi mali presedan kada je bh. nogomet u pitanju.

Naime, Bošnjaković je odlučio tim iz Lukavca u narednom periodu voditi bez ikakve naknade, ističući da će njegova plata biti dobar uspjeh kluba.

Bošnjaković je u Radnički stigao iz Sloge Simin Han, a za SportSport.ba je otkrio zbog čega se odlučio na potez koji je izazvao dosta pažnje javnosti, ali i riječi hvale brojnih navijača tima iz Lukavca.

"Rijetki će shvatiti da se pojavio onaj koji kaže "ako ispadnem iz lige ništa mi niste dužni, a ako ostvarim uspjeh i ostanem tek onda ćemo pričati o parama". Prvo idemo raditi. Kako da stanem pred igrače kojima se duguje dvije plate, pred kolege, svoje pomoćnike i ostale uposlenike u klubu koji mjesecima nisu primili plate u klubu koji je suspendovan od NS BiH radi dugovanja? Klubu koji nema pet kvalitetnih lopti i kako da tražim pare? Kako ostvariti interakciju sa igračima ako se u jednom moomentu ne poistovijetiš sa njima, a kako raditi ako nemaš sredstava za rad? Ja nikada neću biti trener nomad koji je u klubu dok ima para, a kad para nestane kupi se u drugi klub. Para će biti, prvo karakater i moral, a pare će doći", jasan je bio Bošnjaković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da Uprava Radničkog radi veliki posao te na sve načine pokuša obezbijediti normalne uslove za funkcionisanje kluba kojem u drugom dijelu sezone slijedi grčevita borba za opstanak. Nažalost, novi čelnici kluba iz dana u dan ispaštaju zbog dugova koji su stvorili ljudi koji se u ranijem periodu vodili ovaj klub, međutim, svi vjeruju da udruženim snagama mogu do uspjeha, a sve na radost navijača koji su dugi niz godina uz Radnički na gotovo svim utakmicama širom naše zemlje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi