Jedinstvo imenovalo novog trenera i sportskog direktora

Promjene u bihaćkom prvoligašu

Jedinstvo imenovalo novog trenera i sportskog direktora

NK Jedinstvo od danas ima novog šefa stručnog štaba. Riječ je o Benjaminu Ključaninu, donedavnom treneru Podgrmeča, koji je nakon kraćih pregovora prihvatio ponudu bihaćkog prvoligaša. 

Nakon što je Mehmed Janjoš odlučio podnijeti neopozivu ostavku, čelnici Jedinstva ponovo su ukazali povjerenje Benjaminu Ključaninu i njegov primarni cilj u nastavku sezone svodi se na rezultatsku stabilizaciju. 

"Već danas putujem u Bihać, gdje ću se sastati sa gradonačelnikom i ljudima iz Uprave kluba, a onda ću odraditi i prvi trening. Svjestan sam trenutne situacije u Jedinstvu i u ovom trenutku u klubu jednostavno mora vladiti timski rad. Prioritet je rezultatska stabilizacija", izjavio je Ključanin za SportSport.ba. 

Vrijedi istaći da je Jedinstvo u proteklim danima imenovalo i novog sportskog direktora, a na toj poziciji Miroslava Dujmovića je zamijenio nekadašnji golman kluba Irfan Demirović. Najveće uspjehe on je doživio kao direktor omladinske škole Jedinstva, gdje je u radu s mladima ostvario iznimne rezultate, kako na nivou države, tako i međunarodne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

To su prepoznali i u NSBiH, te su Demirovića 2008. godine postavili za prvog pomoćnika tadašnjeg selektora U-19 reprezentacije Zorana Bubala.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.