"Jedinstvo ne smije biti talac spornih sudijskih odluka"

U Bihaću svi stali u zaštitu svojih klubova

"Jedinstvo ne smije biti talac spornih sudijskih odluka"

U Bihaću je jučer (srijeda) održana konferencija na kojoj su sudjelovali predsjednici nogometnih klubova sa područja grada Bihaća, čelnici Sportskog saveza Bihaća, kao i gradonačelnik Emdžad Galijašević. Povod okupljanja su, između ostalog, bila i posljednja dešavanja oko Jedinstva što su prisutni ocijenili kao nepravdu.

Gradonačelnik Galijašević istakao je da je Jedinstvo već dugi niz godina talac spornih sudijskih odluka koji direktno utiču na rezultate tog kluba. Jedinstvo je prošle sezone bilo na pragu plasmana u Premijer ligu ali u tome nisu uspjeli budući da su ih u uspjehu omele razne malverzacije, kako kažu u Bihaću.

„Nismo to tragično shvatili prošle sezone i pored činjenice da smo na tri utakmice pokradeni u režiji sudija, ali kada već na prvoj utakmici nove sezone imate situaciju da vam isti sudija koji vas je oštetio prošle sezone to isto uradi ponovo , onda ne možete više ćutati i  morate reagirati jer grad Bihać 90 posto financira nogometne klubove i ne želimo gledati kako neko za sitne pare uništava nešto što mi godinama gradimo i za što se borimo svim srcem.Upozoravam NS F BiH da nećemo više tolerisati ovakav odnos prema NK Jedinstvu i tražimo da nam kažu ako su već nekog odredili ko će ući u Premijer ligu BiH i da nas rasterete i oslobode trošenja para uzalud. Ako se ovako nastavi NK Jedinstvo će napustiti takmičenje jer postavljamo pitanje je li ovo liga nekoliko gradova, jesmo li mi daleko od centra zemlje i ovo isto se odnosi i na II. Ligu Zapad i tražiti ćemo suspenziju šefa sudačke komisije", dodao je gradonačelnik Galijašević a prenosi bihac.org.

On je istakao  da je grad Bihać formirao Gradski nogometni savez i ukoliko se nastavi raditi protiv klubova iz Bihaća od strane viših nogometnih institucija, bihaćki klubovi nastupati će u gradskoj ligi sa domaćim sudijama i manjim troškovima, ali sa nogometom za gledaoce i istinske zaljubljenike.

„ Uskoro ćemo posjetiti rukovodstvo NSF BiH i NS BiH jer ne želimo minimiziranje naših klubova . Mi tražimo poten tretman a ne neku privilegiju jer smo pokazali kako se Krajišnici bore na sportskim trerenima. Oni koji rade protiv NK Jedinstva više nisu dobrodošli na stadion Pod Borićima i oni će se sami prepoznati a nadam se i da će odustati od prljavih rabota„ rekao je na kraju  gradonačelnik Galijašević.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.