Jedinstvo prokockalo dva gola prednosti

Prva liga FBiH

Jedinstvo prokockalo dva gola prednosti

E. Škorić

U subotu su odigrane prve utakmice nove sezone Prve lige Federacije BiH.

Drugoplasirani tim prvenstva iz prošle sezone, Jedinstvo, nije uspio da ostvari pobjedu protiv GOŠK-a na svom terenu. Imali su Bišćani dva gola prednosti (2:0) do 60. minute, a onda se gosti s dva brza gola vraćaju i osvajaju bod.

Topić i Čizmić su bili strijelci za Jedinstvo u prvih 15 minuta, a Malčić je dva puta loptu slao u mrežu domaćeg golmana Hodžića. U Lukavcu je Radnički remizirao s Rudarom iz Kaknja.

Topalović je nakon 12 minuta igre doveo Kakanjce u vodstvo, da bi Lukavčani preko Mujića nekoliko minuta prije kraja prvog dijela poravnali na 1:1, a u nastavku se rezultat nije mijenjao. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pogocima Pribinje i Bajrića Igman je savladao ekipu Podgrmeča u Konjicu s 2:0, dok je istim rezultatom Goražde savladalo Gradinu. Vladavić i Čakar su pogađali mrežu gostiju iz Srebrenika.

Mladost je bila bolja od još jednog novog prvoligaša,Turbine iz Jablanice (2:1), a strijelci su bili Bajramović u 22. i Dilaver u 41. minuti, odnosno Kazić za goste u 77. minuti.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.